Læsetid: 2 min.

Den røde vinskole: Med en næve som var det fanden selv

Malbec er oprindelig fransk, men forbindes i dag primært med Argentina. Prins Henrik var rigtig glad for den – det samme er damen med de blå tænder. Ugens drue er en rigtig kraftkarl
23. november 2019

Du er en god venstreorienteret, som ved alt om det meste, men intet om den rødvin, du bæller. Det skal der laves om på, og først må du lære druerne at kende. Sommelier Nana Wad har udvalgt de 13 vigtigste:

Lektion 12: Malbec

Hvem er det, der er sort som natten, varmblodig og forførende som en ørkenprinsesse og rammer dit baghoved med en næve, som var det fanden selv? Hvem kan få selv den nydeligste blåskjortede forretningsmand til at ligne sørøveren Jack Sparrow over bare en halv flaske vin? Det er malbec.

Selv om nogle informationlæsere er indædt frankofile, bør Malbec præsenteres som en argentinsk vin, selv om den oprindelig er en fransk bordeaux. For mens de europæiske vindrikkere nærmest har udstødt fransk malbec – bortset fra salig prins Henrik, som elskede den – så har Argentina taget den til sig og gjort den glamourøs. Og i dag elsker ildlandet den lige så højt som tango og røde bøffer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu