Læsetid: 3 min.

Den røde vinskole: Uha, hvor er der blevet fnyst og rynket på næsen af Primitivo

Vi er nået til en vin, der i den grad deler vandene. For mens gode, jævne folk elsker at kyle primitivo i halsen, elsker vinsnobberne at mobbe druen, der også kan lave sjaskede vine til lidt for venlige priser
Vi er nået til en vin, der i den grad deler vandene. For mens gode, jævne folk elsker at kyle primitivo i halsen, elsker vinsnobberne at mobbe druen, der også kan lave sjaskede vine til lidt for venlige priser

Sofie Holm Larsen

9. november 2019

Du er en god venstreorienteret, som ved alt om det meste, men intet om den rødvin, du bæller. Det skal der laves om på, og først må du lære druerne at kende. Sommelier Nana Wad har udvalgt de 13 vigtigste:

Lektion 9: Primitivo

»I dag skal det handle om crljenak kastelanski. Du føler måske, at du aldrig har hørt om den, men du kender den godt. For den kendes også som zinfandel og primitivo og er en folkelig drue, der appellerer bredt og kan købes i stort set alle supermarkeder.

Crljenak kastelanski er druens oprindelige, kroatiske navn, og zinfandel og primitivo er dens børn – et enægget tvillingepar, som blev skilt ved fødslen og voksede op på hver sin side af Atlanten. Men lad os kalde den ved sit italienske navn, primitivo, der kommer af primi – italiensk for tidlig. Druen modner nemlig tidligt, og når det foregår under Syditaliens bagende sol i støvlehælen Apulien, betyder det, at den kan blive rigtig moden med masser af sukker og høj alkohol.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer