Læsetid: 10 min.

Stram Kurs er halveret i målingerne: »Der bliver aldrig talt om Rasmus Paludan mere«

Stram Kurs er halveret i meningsmålingerne og har kun en tiendedel så mange visninger på YouTube, som for et halvt år siden. Gassen er gået af ballonen og folk er videre, lyder vurderingen. Partileder Rasmus Paludan er dog optimistisk forud for partiets rigskongres
Vores formål har aldrig været, at der skulle være en vedvarende hype blandt folkeskoleelever, siger Rasmus Paludan om den dalende opmærksomhed, partiet oplever.

Vores formål har aldrig været, at der skulle være en vedvarende hype blandt folkeskoleelever, siger Rasmus Paludan om den dalende opmærksomhed, partiet oplever.

Asger Ladefoged

23. november 2019

Partiet Stram Kurs har lagt 487 videoer på YouTube i 2019.

I en af videoerne fra slutningen af oktober i år står partileder Rasmus Paludan uden for en Netto på Nørrebro i København. I vindjakke og sixpence. Et par meter rundt om ham har politiet afspærret med rødt og hvidt plastikbånd.

»Ja, nu skal vi så brænde den store luderbog,« siger Paludan i et medbragt højttaleranlæg.

»Det bliver så dejligt!«

Et par enkelte er stoppet op på det modsatte fortov.

Så tager Rasmus Paludan en koran og en grilltang og sætter sig på hug på fortovet, mens han med grilltangen holder fast om bogens ryg og med en lighter sætter ild til siderne i bogen. Ilden får hurtigt fat. Så begynder han at synge »De skal ikke integreres, de skal hjem« på melodien »Du må få min sofacykel, når jeg dør«.

Enkelte kigger eller stopper op, men de fleste går bare forbi.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rigskongres... Rigsledelse...

Det er nok ikke ubevidst, at Paludan bruger ord, som kan give associationer til en vis Hitler.

Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Ib Christensen, Hans Larsen, Tommy Clausen, Flemming Berger, Mogens Holme, Jesper Sano Højdal, Karen Grue og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Det er da et plus, Noget mere udansk skal man ledelænge efter. Manden har kostet kassen, grundet han skal beskyttes af politiet for sine rabiate holdninger. Han provokerer jo med sin hån mod andre religioner. Man giver ham hans demokratiske rettigheder, men jo mindre man hører og ser til ham des bedre.

Eva Schwanenflügel, Kim Chang, Denise Krogsbøll, jens rasmussen, Ulla Pedersen, Tommy Clausen, Karen Grue, Gert Romme, Birte Pedersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Hvil i fred Erasmus von Pal-udansk, du har været et dyrt bekendtskab.

Eva Schwanenflügel, Helle Walther, Tommy Clausen, Hannah Werk og Tom Finkel anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Halveret betyder knap så meget, når man går fra 2 % til 1. Jeg er ikke statistiker, men jeg tror, at en halvering fra eksempelvis 50 til 25 er mere signifikant.

Jeg er ikke så bekymret for rabiate personer som Rasmus Paludan. Hans ekstreme udgydelser vil skubbe almindelige mennesker væk. Jeg er mere bekymret for de politikere, der fremstår mindre rabiate i deres adfærd, men har de samme grundlæggende holdninger. En del af dem har været tæt på magten i mange år, og hvordan kunne det lige ske?

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Hans Larsen, Tommy Clausen, Lars Løfgren, Carina Bøckel, Flemming Berger, Morten Johansen, Inger Jensen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Per Langholz, Søren Bro, Jens Erik Starup, Jens Kofoed og Michael Gyes anbefalede denne kommentar

Hvem behøver Rasmus Paludan og Stram Kurs, når den socialdemokratiske udenrigsminister fremsætter gummiparagraffer der underminerer retssamfundet og demokratiet helt?

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Jens Kofoed, Hans Larsen, Tommy Clausen, Peter Tagesen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Per Langholz, Søren Bro og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Bare rolig. Plastik-danskeren med det latinske navn skal nok blive hævet frem igen ved næste folketingsvalg når den højt respekterede danske industrie des médias mangler click-bait og kontroverser til at udfylde sendefladen.

For en redaktør er der jo ikke noget mere guffe-luffe end en uspiselig kandidat man kan prikke politikerne i siden med.

Peter Tagesen, Tommy Clausen, Tue Romanow og Søren Mortensen anbefalede denne kommentar

Gid nogen dog kunne få ham til at forstå at den Gud Jesus og Muhammed talte om er den samme.

For på trods af at hans metoder og ord er inflammatoriske og tåbelige, og bringer mere ondt end godt med sig, så tror jeg at hans intention er reel nok: at forsvare et land han elsker mod noget han ser som en trussel. Det er synd og skam at han ikke aner hvad Islam egentlig er, og tror at alverdens muslimer er ligeså sindssyge og vildfarne som visse Wahabier.

Meget kan man sige om manden, men man kan ikke kalde ham en kujon. Gid at flere mennesker, som faktisk forstod noget, havde hans mod!!!

For selvfölgelig skal det väre tilladt at kritisere religioner - også Islam. Men for Guds skyld, lad det blive gjort af nogle mere indsigtsfulde og respektfulde mennesker!