Læsetid: 8 min.

Trumps tv-karriere er undervurderet – ikke for sin kvalitet, men for sin betydning for Trumps popularitet

Siden det amerikanske valg i 2016 har verden forsøgt at forstå, hvordan Donald Trump kunne vinde. Ifølge forfatter til ny bog er hans karriere på tv en overset forklaring
Donald Trump under forberedelserne til tredje sæson af The Apprentice i 2004. Ifølge James Poniewozik udviklede Trump en forståelse for tv-mediet, som er langt bedre end andre politikeres. En instinktiv sans for, hvad kameraet gerne vil have.

Donald Trump under forberedelserne til tredje sæson af The Apprentice i 2004. Ifølge James Poniewozik udviklede Trump en forståelse for tv-mediet, som er langt bedre end andre politikeres. En instinktiv sans for, hvad kameraet gerne vil have.

Ric Francis

9. november 2019

Hvordan kunne Donald Trump vinde det amerikanske præsidentvalg i 2016?

Var det på grund af russisk påvirkning? Den stigende populisme i landet eller folkets hævn over den liberale overklasse? Økonomien eller indvandringen?

Ifølge forfatter og tv-anmelder på den amerikanske avis The New York Times, James Poniewozik, er der en anden og ofte overset årsag: tv.

»Efter valget var der et meget stort fokus på den politiske og kulturelle baggrund for Trumps sejr, for eksempel den stigende populisme og racisme i befolkningen. Det er en del af forklaringen, men man skal spørge sig selv, hvorfor det lige var Donald Trumps populisme og racisme, vælgerne valgte,« siger James Poniewozik i telefonen fra Michigan, USA.

»Det var det ifølge min vurdering, fordi Trump forstod tv som medie og var meget bedre rustet til at køre en politisk kampagne og tale til et publikum, hvis opfattelse af politik er blevet formet af de dramatiske og teatralske debatter i tv.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christoffersen

Journalister var forud for valget sikre på at Hillery vandt.Og spurgte man downtown i amerikanske byer, så var det da også meget klart. Men bevægede man sig 1000 m. udenfor downtown, så var meldingen IKKE Hillery (Thump blev ikke nævnt). Men selvfølgelig vil journalisterne ikke flashe at de foretrak at lave dataindsamling på en lattecafe downtown og ikke bare en anelse representativt.

Ib C, det er jo lidt mere komplekst end som så. Hillary Clinton fik jo rent faktisk flere stemmer end Donald Trump, men tabte i visse afgørende stater. Det glemmer folk ofte, når de prøver at finde en forklaring på hvordan det orange monster vandt verdens mest magtfulde post. Personligt tror jeg det er helt rigtigt at Trumps tv-erfaring har spillet en stor rolle.