Læsetid: 6 min.

Den ubesejrede

Ingen kan tage resultaterne fra landstræner Åge Hareide, der er én kamp fra at tangere verdensrekorden for fodboldlandshold med flest kampe i træk uden nederlag. Og så er det alligevel det, han tilsyneladende føler, at visse dele af fodboldpressen og også hans egen arbejdsgiver forsøger at gøre
Martin Braithwaite scorede det enlige danske mål i opgøret i Dublin. Med uafgjort var Danmark sikret plads ved EM-slutrunden, og Åge Hareide kom et skridt nærmere sin eftertragtede rekord.

Martin Braithwaite scorede det enlige danske mål i opgøret i Dublin. Med uafgjort var Danmark sikret plads ved EM-slutrunden, og Åge Hareide kom et skridt nærmere sin eftertragtede rekord.

David Klein

23. november 2019

Åge Hareide er en ærekær mand. Det har fiskersønnen fra Sunnmøre i det midtvestnorske fjordlandskab vist altid været, men hans behov for at værne om egen stolthed er ikke just aftagende efter snart fire år med den samlede danske fodboldjournaliststand i haserne.

Nordmanden har som cheftræner for Danmarks fodboldlandshold ikke tabt én kamp siden 11. oktober 2016, 0-1 mod Montenegro i Parken, og han kan, hvis han vinder eller spiller uafgjort i de to kommende testkampe i marts 2020, overgå Brasilien og Spaniens verdensrekord på 35 kampe i træk uden nederlag.

»Den rekord vil jeg gerne have. Den jagter vi nu,« som Hareide sagde til Ekstra Bladet inden mandagens afsluttende EM-kvalifikationskamp mod Irland i Dublin.

Den endte 1-1, Åge Hareide gik fra 33 til 34 i jagten på milepælen, men vigtigst af det hele, trods alt, kvalificerede han med det hårdt tilkæmpede point landsholdet til sommerens EM-slutrunde, der blandt andet finder sted på hjemmebane i Parken.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Strejkekampen tæller altså med og i øvrigt kunne A-landsholdet også have tabt til Slovakiet så der bliver ingen rekord. Men Åge, ham burde vi behold i to år mere. Han vil jo gerne næste VM også.