Læsetid: 2 min.

I 10’erne blev computerspil en tilskuersport: »Man får et meget personligt forhold til seerne«

Computerspillet udviklede sig blandt meget andet til en tilskuersport. I dag er der millioner, der ser andre spille. Den største spilstreamingplatform, Twitch, havde i september 2,9 millioner aktive spillere, der i alt blev set i 879 milliarder timer. En af dem, der livestreamer fra sit spil, er Kathrine Jensen på 25
Når Kathrine Jensen spiller Grand Theft Auto, streamer hun det, så andre kan følge med og lytte til hendes kommentarer. Hun tror, folk ser med, fordi det er lidt som at sidde i samme rum og kigge en ven over skulderen, og det er måske hyggeligere, end selv at spille alene.

Når Kathrine Jensen spiller Grand Theft Auto, streamer hun det, så andre kan følge med og lytte til hendes kommentarer. Hun tror, folk ser med, fordi det er lidt som at sidde i samme rum og kigge en ven over skulderen, og det er måske hyggeligere, end selv at spille alene.

28. december 2019

»Jeg sætter streamen i gang på min computer, og så kommer der en nedtælling: ’Stream starter om ti minutter.’ Når tiden er gået, er der måske 50 mennesker, der sidder klar og ser med, og så plejer jeg at begynde at snakke om, hvordan det går i mit liv.

Efter et kvarter går jeg i gang med at spille – typisk spillene Counter Strike eller GTA. Imens får jeg kommentarer i chatten, hvor folk spørger om alt mellem himmel og jord. Nogle skriver: ’Jeg havde idræt i dag, og jeg scorede et mål.’ Der er også nogle gange et par små drenge, der spørger, hvilken bh-størrelse jeg bruger. Dem får jeg heldigvis ikke så tit. De fleste af mine seere er 16-17 år plus.

Man får et meget personligt forhold til seerne. De sidder i deres hjem, og jeg sidder i mit, men det er alligevel lidt, som om vi sidder i samme rum, for de kan se min hund tøffe rundt i baggrunden, og jeg sidder måske og drikker en kop te. Det er trygge rammer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rasmus Madsen

Vi kan virkelig nikke genkende til!

Der dukker nye services op hele tiden som agere indenfor esporten - hvor mange af dem knytter fans tættere på deres yndlingsspillere og hold.

Det virkelige spændende er, at der er sket et skift fra hvem som følger esporten. Fx på vores lille platform www.emanager.gg ser vi et stort skift - og ser langt flere fodboldsfans interessere sig for esporten. Ikke fordi de er trætte af fodbold men fordi det er spændende at se når de alligevel sidder på sofaen :)

Håber I vil bringe mange flere gode nyheder om esporten.

De bedste hilsner
Rasmus