Læsetid: 8 min.

Bataclan-overlever: »Jeg var klar til at slå et andet menneske ihjel med mine bare hænder«

Terroren er ikke længere kun en kamp med terroristerne. Den har udløst et opgør om vores omgang med terroren, om følgerne i form af overvågning, kontrol med borgerne og grænser for den personlige frihed. Benjamin Cazenoves er 38 år, grafisk designer og manuskriptforfatter, født og opvokset i Frankrig. Han bor i Aarhus med sin danske kæreste. Den 13. november 2015 var han på spillestedet Bataclan, hvor 89 mennesker blev dræbt i et terrorangreb
Den 13. november 2015 blev Paris ramt af en række terrorangreb, hvoraf angrebet på spillestedet Le Bataclan skulle blive det blodigste.

Den 13. november 2015 blev Paris ramt af en række terrorangreb, hvoraf angrebet på spillestedet Le Bataclan skulle blive det blodigste.

Asger Ladefoged

28. december 2019

»Det var helt tilfældigt, at jeg var på Bataclan. Jeg er stor fan af Eagles of Death Metal, og jeg havde allerede set dem flere gange. Så jeg havde ikke planlagt, at jeg skulle til koncerten. Men det var lige omkring min fødselsdag, og nogle venner gav mig en billet i gave.

Jeg var til koncerten sammen med en nær veninde. Vi stod i baren nedenunder nogle få meter fra døren, da terroristerne kom ind. Jeg var med det samme klar over, at det var et angreb. Jeg så deres kalasjnikover, og jeg så de første mennesker, som blev skudt.

Musikken stoppede, folk skubbede, jeg faldt, og folk trådte på mig for at komme væk. Det var som vinden, der blæste hen over en mark, en bølge af kroppe, der bare faldt. Nogle af dem oven på mig. Det føltes som virkelig lang tid, men varede nok ikke mere end nogle få sekunder. Jeg prøvede at rejse mig, men gulvet var glat af alkohol fra smadrede glas og af blod.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu