Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg er begyndt at høre P8 Jazz bare for at slippe for stilheden

Hvor går man hen efter Radio24syv, spørger den radiohjemløse
Hvor går man hen efter Radio24syv, spørger den radiohjemløse

Mia Mottelson

Moderne Tider
21. december 2019

Det er ikke, fordi jeg er fanatisk genopliv-Radio24syv-aktivist, men kanalen udgjorde nu engang størstedelen af min radiodiæt, og nu, hvor den er slukket, står jeg i den skrækkelige situation, at jeg ikke aner, hvad jeg skal lytte til. Det er kommet så vidt, at jeg er begyndt at høre P8 Jazz bare for at slippe for stilheden.

Hvor går jeg hen efter Radio24syv? Jeg holdt især af Flaskens Ånd, Bearnaise er Dyrenes Konge, Romerriget og Pharaos Cigarer.

– Den radiohjemløse

Svar I:

Du kan godt prøve at bilde dig selv ind, at du er podcasttypen. Sådan en, der er villig til at bruge uoverskuelige mængder af tid på at sætte sig ind i, hvad der nu er værd at lytte til. Men hvor mange orker egentlig at stå og shuffle gennem utallige podcasttilbud, når man bare mangler lidt lydakkompagnement til turen hjem fra arbejde?

Dine programpræferencer og turen på P8 antyder, at du nærmere er en radiohjemløs sjæl, der bare godt kan lide, at der er nogen, der knevrer lidt i baggrunden, når du lægger vasketøj sammen.

Derfor: Gå nu bare tilbage til P1. Det er muligt, at du synes, Radio24syv var lidt mere young & fresh, men let’s face it: Siden Radio24syv blev et alternativ, er der gået otte år – og i de otte år er også du blevet otte år ældre.

Du er klar til Mads & Monopolet hver lørdag, når der skal pusles i hjemmet (høj folkelighedsfaktor!), og en solid omgang Orientering, når du skal hjem fra arbejde. Du kan også skeje ud med Brinkmanns briks om onsdagen. God fornøjelse.

– Gry Inger Reiter

Svar II:

En af de gode ting ved det 21. århundrede er, at ingen nogensinde skal frygte at løbe tør for kulturelt content. En af de dårlige ting ved det 21. århundrede er brugen af ordet ’content’ på dansk. Det ændrer ikke på, at det er overalt, og det er gratis. Problemet er at finde rundt i det.

Når nu du holder af både Martin Kongstad, Knud Romer og Poul Pilgaard, kan jeg konstatere, at der skal utroligt meget til, før noget bliver for prætentiøst til dig. Det er en stor fordel, når du bevæger dig ud i podcastland.

Det er også grunden til, at jeg vil anbefale dig hovskisnovskipodcasten, The Anthropocene Reviewed, som jeg selv er begyndt at høre for nylig. Her sidder en forfattertype med en selvsmagende læspen og anmelder fænomener som Taco Bells morgenmadsmenu, Sten-saks-papir, QWERTY-tastaturet, kolera og menneskets evne til at være forbløffet.

Alt efter dit og hans humør kan det være både sjovt, rørende og sygt irriterende. Lidt ligesom Radio24syv.

Farer du vild i de uendelige oceaner af fantastiske og elendige podcast, kan du altid give op og høre noget kedeligt på P1.

– Mathias Sindberg

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Kongstad

Bearnaise er dyrenes konge er skiftet til Heartbeats.dk. Første og Anden Juledag sendes Året der gik Bearnaise og siden kommer nye podcasts hver fredag.
Glædelig jul,
Martin Kongstad

Søren Kristensen

Tak for tippet. Så hører vi det da bare dér :)

Anders Sørensen

"Det er ikke, fordi jeg er racist, men ..."

Nå da- jeg er 74 og er nu nødt til at høre P6 beat,som nu heldigvis fortsætter, jeg får ikke nok af bare at høre sank-uanset det måske er en fejl i opdragelsen.
I min opvækst var det p1 og SShy!

Randi Christiansen

Fuuuck dem der slagtede 24/7 - jeg vil ha kanalen tilbage

Bjarne Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Lillian Larsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Hvor er romer, lone frank og de andre gode, som den radiohjemløse savner? Væk, og hvad har vi tilbage? De højere magter på p1 og hvad ellers? Skal vi ligge og rode rundt på forskellige frekvenser i stedet for at have det samlet eet sted.

Ingen ordentlig, intelligent, morsom systemkritik - men det var vel også hensigten hos de småtskårne, åndsforsnævrede, hjerne-og hjertedøde fjolser, som ikke kunne tåle at høre sandheden. Øv, øv og tre gange ØV.

Bjarne Andersen, Allan Stampe Kristiansen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Vi skulle aldrig have slagtet DR på radiofronten. De mangler stadig en radiokanal.

Randi Christiansen

@steffen gliese : vi?

Hvis du orker at høre radio på engelsk er BBC World Service tilgængelig på DAB og har en meget varieret snakkeflade.
- en anden radiohjemløs, der har været dabbåndet igennem