Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: 2010’erne var røvhullernes årti

På en måde er det passende, at 2010’erne slutter, som de startede: med gigantiske skuffelser
Donald Trump kunne skyde en mand på 5th Avenue og stadig blive valgt til præsident. Det jokede han i hvert fald selv med selv. Men røvhullernes årti viste os, at han måske faktisk havde ret.

Donald Trump kunne skyde en mand på 5th Avenue og stadig blive valgt til præsident. Det jokede han i hvert fald selv med selv. Men røvhullernes årti viste os, at han måske faktisk havde ret.

Rick Wilking

28. december 2019

To nyheder opsummerer 2010’erne ganske glimrende her henimod slutningen. Først og fremmest Boris Johnsons valgsejr. Efter en kort periode med et lille glimt af håb i form af en partiledelse i Labour, som rent faktisk så ud til at ville noget reelt andet end at være en lidt glattere kopi af de konservative, blev dette håb slået tilbage med et brag.

Det blev det tilmed af en politisk klovn, som på mange måder er den britiske overklasses kantede variant af Donald Trump.

Men en anden nyhed, som tikkede ind i løbet af december, er måske endnu mere sigende.

Det kom frem, at Harvey Weinstein har lavet en juridisk aftale med en lang række af de kvinder, som har beskyldt ham for voldtægt. Altalen indebærer, at kvinderne samlet modtager 25 millioner dollar i erstatning, men også, at Weinstein ikke indrømmer nogen form for skyld, og at han ikke kan anklages yderligere i sagen. Med til historien hører desuden, at Weinstein ikke selv skal betale de 25 millioner i erstatninger. De vil blive betalt af hans gamle selskabs forsikringer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Kurt Nielsen
 • Thomas Tanghus
 • Nikolai Beier
 • Tommy Clausen
 • ingemaje lange
 • Tina Peirano
 • Christian Mondrup
 • Anders Graae
 • Steen K Petersen
 • Olaf Tehrani
 • Kurt Svennevig Christensen
 • Jesper Eskelund
 • Lars Koch
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • David Zennaro
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Niels Makholm
 • Lise Lotte Rahbek
 • Katrine Damm
Kurt Nielsen, Thomas Tanghus, Nikolai Beier, Tommy Clausen, ingemaje lange, Tina Peirano, Christian Mondrup, Anders Graae, Steen K Petersen, Olaf Tehrani, Kurt Svennevig Christensen, Jesper Eskelund, Lars Koch, Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Niels Makholm, Lise Lotte Rahbek og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Når røvhullerne konsekvent bliver stemt ind som ledere, hvad gør det så vælgerne til?

Kim Øverup, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, gert rasmussen, Estermarie Mandelquist, jørgen djørup, Henrik Peter Bentzen, Torben Bruhn Andersen, Per Torbensen, Karsten Lundsby, Jonathan Larsen, Carsten Nørgaard, Birte Pedersen, Anders Graae, Søren Bro, Søren Jensen, Søren Kristensen, Jan Jensen, Katrine Damm, Lars Koch, Egon Stich, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Idioter? Røvhuller? Begge dele?

Kim Øverup, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Henrik Peter Bentzen, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Jan Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Den neoliberale verdensorden: Det streetsmarte Tesla-Røvhul!

COP25: Aldrig har så mange regeringer gjort så lidt for så mange.........

Carsten Wienholtz, Kim Øverup, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Estermarie Mandelquist, Tommy Clausen, Henrik Peter Bentzen, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Birte Pedersen, Anders Graae, Tom Bratzen, Hanne Utoft, Knud Chr. Pedersen, Niels Østergård, Mikkel Zess og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi må krydse alt vi har for at en fake appelsin ikke bliver genvalgt..

Carsten Wienholtz, Kirsten Lindemark, Tommy Clausen, Karsten Lundsby, Jonathan Larsen, Birte Pedersen, Nette Skov og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg tror, at det er et stort problem, at vælgerne ikke har andre end røvhuller at vælge imellem.

Kirsten Lindemark, Tommy Clausen, Henrik Peter Bentzen, Torben Bruhn Andersen, Per Torbensen, Jonathan Larsen, Flemming Berger, Birte Pedersen, Hanne Utoft, Søren Jensen, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Niels Østergård og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Kurt Svennevig Christensen

Ja "vi må spørge os selv" for der findes kun en forklaring på de ovennævnte røvhuller, og den findes i os selv, for hold da kæft hvor er vi blevet elendige til det politiske. Her tænker jeg ikke så meget på Jyllands Postens røvhuller, som jeg tænker på os her på den mindst ringe. Godt Nytår til CVA folket.

Tommy Clausen, Henrik Peter Bentzen, Torben Bruhn Andersen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar

Der findes mange forklaringer på at vulgaritet er blevet gangbar for flere end førhen, den mest oplagte er naturligvis at store dele af befolkningerne er blevet bevidste om at også de stuerene ledere er nogle røvhuller; de opererer blot, som anført i artiklen, i det skjulte.

Eva Schwanenflügel, Kim Øverup, Kirsten Lindemark, Tommy Clausen, Anders Reinholdt, Henrik Peter Bentzen, Lise Lotte Rahbek og Anders Graae anbefalede denne kommentar
Jeanette Vindbjerg Nissen

Jeg synes, ordet 'røvhul' er godt valgt; på engelsk hedder det 'asshole' og betyder i denne sammenhæng: "An inconsiderate, arrogant, uncaring, selfish, borderline sadistic, apathetic, mean, spiteful, dishonorable, bastard of a man who could tempt the Pope into a fight." (https://www.urbandictionary.com/define.php?term=asshole)

Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Tommy Clausen, Anders Reinholdt, Henrik Peter Bentzen, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, Jonathan Larsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Ja det er mange røvhul til, i mellem-østen er der rigtig mange. Der er fler end der er appelsiner på de tørre grene. Der normal retsikkerhed ikke eksistere.