Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Usynlighedsteknologi plus psykoanalyse

Hvad er den usynlige, der gemmer sig, mod den usynlighed, der former selve vores virkelighed?
Hvad er den usynlige, der gemmer sig, men også håber på at blive set, mod den usynlighed, der i første omgang skaber vores virkelighed?

Hvad er den usynlige, der gemmer sig, men også håber på at blive set, mod den usynlighed, der i første omgang skaber vores virkelighed?

Mary Evans Picture Library

7. december 2019

En af de ældste og hyppigste barnedrømme er formentlig den at kunne gøre sig usynlig. Drømmen er kendt fra den græske mytologi over 80’ernes tv-hit »Da Lotte blev usynlig« til usynlighedskappen i nutidens Harry Potter-univers.

Der er noget basalt tiltrækkende i at kunne gøre ting, man ellers ikke kunne, f.eks. vinde en fodboldkamp ved usynligt at flytte rundt på bolden som i Lotte-serien. Som usynlig kan man pludselig dukke op og slå til, og det kan ikke undre, at drømmen om at være usynlig også ofte har været knyttet til militære overvejelser, f.eks. i form af fly, der flyver under radaren osv.

Da det forleden kom frem, at et canadisk firma rent faktisk har opfundet en usynlighedsteknologi, er det heller ikke så mærkeligt, at det blev en global nyhed. Men hvad ligger der egentlig i koblingen af det usynlige og det synlige i denne teknologi?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
Eva Schwanenflügel og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu