Læsetid: 2 min.

Dan Jørgensen: Jeg fornøjelseslæser i ministerbilen

I denne uge har Information spurgt klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der danner par med litteraturanmelder på Berlingske Katherine Diez, om hans bogreol. Han spilder ikke tiden på dårlige bøger
De skønlitterære forfattere, der har betydet mest for klimaministeren, er Jan Kjærstad, John Irving, Henrik Pontoppidan, Karen Blixen og Peter Høeg. »Når jeg skal grine højt, er det Erland Loe eller David Sedaris,« siger han.

De skønlitterære forfattere, der har betydet mest for klimaministeren, er Jan Kjærstad, John Irving, Henrik Pontoppidan, Karen Blixen og Peter Høeg. »Når jeg skal grine højt, er det Erland Loe eller David Sedaris,« siger han.

Peter Nygaard

21. december 2019

– Hvilken bog ville du ønske, alle ville læse?

»Som forfatter ville jeg da selvfølgelig ønske, at endnu flere læste de bøger, jeg har skrevet. Specielt er jeg stolt over min klimabog Grønt håb fra 2010, og den seneste jeg har fået udgivet, Staunings arv – vejen til et lykkeligt Danmark, som handler om, hvorfor og hvordan et trygt velfærdssamfund skaber et lykkeligt folk.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Umanerligt svært spørgsmål. Næsten umuligt at svare på. Men Bo Lidegaards store Jens Otto Krag-biografi har jeg læst flere gange. Det er en fortælling om danmarkshistorie, en menneskeskæbne og mit eget partis betydning i udviklingen af verdens bedste samfund; det danske velfærdssamfund.

På den skønlitterære front er de forfattere, der har betydet mest: Jan Kjærstad, John Irving, Henrik Pontoppidan, Karen Blixen og Peter Høeg. Når jeg skal grine højt, er det Erland Loe eller David Sedaris.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Grønt håb!
Dan Jørgensen er en farlig mand, vores børns fremtid, er alvorligt truet.

Det lader sig tydeligvis ikke gøre, at vores økomisk velbeslåede politikere, skal bekæmpe det selv samme økonomiske system, de på egen hånd har opbygget til primært at komme dem selv økonomisk til gode!

Spørg hellere Dan om, hvad der står i ‘Grønt håb’ er årsagen til klimakatestrofen!

Der står ikke, at rigeste 10% globalt er ansvarlig for 50% af CO2 udledningen globalt, de rigeste 20% globalt er ansvarlig for 70% af CO2 udledningen globalt.

Klimakatastrofen er ‘ikke’ en ‘grønt håb’ klimakrise Dan!
Det har konsekvenser for klimaflygtninge, at vores politikere (Dan) lyver og kalder situationen en klimakrise, men ikke det den er, en klimakatestrofe og hvorfor kalder vores folkevalgte politikere ikke klimakatestrofen for en klimakatestrofe, men en klimakrise?

Man kan sende klimaflygtninge retur ved en krise, men ikke hvis der er en katestrofe og intet håb er for et eksistensgrundlag i generationer

EU er nu tiltalt for forbrydelse imod menneskeligheden, det hører man ikke meget til.
Vores folkevalgte politikere har blod på hænderne og så skriver om grønt håb.

Fra link.
“Når jeg ser på, hvordan nogle borgere opildner til holdninger mod flygtninge, eller hvor nedsættende der tales om jøder, spørger jeg mig selv:

Hvor godt forankret er den menneskelige værdighed i folks hoveder?”

Citat Josef Schuster, formanden for det Jødiske Centralråd i Tyskland.
Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-vi-maa-aldrig-glemme-krigens-rae...

Retten til at søge asyl og ’non-refoulement-princippet’, som forbyder tilbagesendelse af personer til et land, hvor der er risiko for forfølgelse, tortur eller umenneskelig behandling, er nedfældet i EU-traktaterne.

Ifølge FN er over 15.000 mennesker i 2018 blevet sendt ‘tilbage’ til Libyen fra Middelhavet af EU/Frontex.

“The allegation of “crimes against humanity” draws partially on internal papers from Frontex, the EU organisation charged with protecting the
EU’s external borders, which, the lawyers say, warned that moving from the successful Italian rescue policy of Mare Nostrum could result in a “higher number of fatalities”.

Link: https://www.theguardian.com/law/2019/jun/03/icc-submission-calls-for-pro...

Grønt håb er for de rige på de fattiges bekostning!