Læsetid: 3 min.

Emma Pi Hedeboe var barn i 10’erne: »Årtiet vil blive husket for ungdomsoprøret«

Vi begyndte at tale om ungdomsoprør for første gang i årtier, for nu var Trump, flygtninge på motorvejene, uoverskuelig teknologi og ikke mindst klimaet blevet afgørende. De, der ikke var født ved årtusindskiftet, ved godt, at de ikke får et liv som deres forældres. Emma Pi Hedeboe fylder 18 år i slutningen af 2019. Hun er sikker på, at tiden lige nu vil blive husket for ungdomsoprøret
Emma Pi Hedeboe var barn i 10'erne og blev landskendt, da hun vandt børnenes melodigrandprix i 2014.

Emma Pi Hedeboe var barn i 10'erne og blev landskendt, da hun vandt børnenes melodigrandprix i 2014.

Claus Fisker

28. december 2019

»Jeg har ikke prøvet at være barn på et andet tidspunkt, så jeg ved ikke, om det har været anderledes end andre perioder. Men vi har haft adgang til nogle ting, som man ikke havde, da mine forældre var børn. Det er også gået virkelig stærkt teknologisk. For ti år siden var der for eksempel Børnetime. Man vidste, at tirsdag aften var der ’Lille Nørd’ med Jeppe og Marie, og hvis man ikke nåede det, var der ikke mere fjernsyn for børn den dag. Og jeg havde Disneys Snehvide på VHS, som jeg bare så til blods – igen og igen. Det har fuldstændig ændret sig: Nu er der børnefjernsyn hele dagen, og man kan vælge mellem alle mulige film på Netflix. Så der er kommet en anden effektivitet i forhold til kulturforbrug.

Jeg har gået på fire skoler i mit liv, så jeg har prøvet lidt af hvert. Nu er jeg i gang med HF på Vidarskolen, som er en Steinerskole. Jeg tror, der er kommet mere fokus på, hvad børn vil og har at sige, end før i tiden – samtidig med, at kravene på både folkeskoler og gymnasier er blevet meget højere, så der er et større pres på børn og unge. Mange er stressede.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu