Note
Læsetid: 1 min.

Sig det med en fersken-emoji

I 2010’erne tog en ny emoji internettet med storm og tvang Apple til at give alle numseaktivister en undskyldning
I 2010’erne tog en ny emoji internettet med storm og tvang Apple til at give alle numseaktivister en undskyldning

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
28. december 2019

I oktober 2010 kunne man pludselig finde ferskenen blandt emojierne på sin telefon, og den blev hurtigt langt mere populær end alle de andre frugt-emojis. Den lignede nemlig en numse og kunne bruges til sexting og som anledning til et booty call.

Desuden tog verdensstjernen og herskeren af internettet Kim Kardashian – med den store numse – fersken-emojien til sig, hvilken kun gav den endnu mere medvind.

I 2016 foretog Apple en opdatering, som medførte en ændring af ferskenen. Den skiftede form, så den ikke længere lignede en numse, og internettet gik amok. Shitstormen var så voldsom, at Apple måtte trække emojien tilbage og i stedet udsende en opdateret udgave, der ligesom den gamle unægteligt lignede en numse.

»En sejr for numseaktivister« blev Apples undskyldning kaldt.

Serie

Farvel til 10’erne

Vi lever i årtiets sidste dage, men hvad skete der egentlig? Gennem en række fortællinger om både skærmtid, terror, deleøkonomi, 12-talspiger, Svend Brinkmann, prekariatet og autentisk ost undersøger vi 2010’erne og samler det hele i et monument over en tid, der snart er historie.

Seneste artikler

 • 2010’erne var udsættelsens, fortsættelsens og opgørets årti

  31. december 2019
  At bladre gamle forsider igennem er lige dele vingesus og ubehag. At se forsiden fra 31. april 2011 med overskriften »Verden ser magtesløst til, mens Syriens hær slagter sit folk« og vide, at det bare fortsætter og fortsætter. Bladre og se Breivik dræbe, bladre og se Gaddafi dræbt, bladre og se Det Arabiske Forår udråbt som et forsømt forår ...
 • MONUMENT OVER 2010’ERNE

  28. december 2019
  Hvis nu nogen engang i år 2119 finder en gammel bulet messingplade helt sort af ælde, og løfter den op, børster snavset af og opdager en inskription, hvor der står ’Til minde om 2010’erne’ og undrer sig over, hvad det dog går ud på, så kommer her en forklaring
 • Emma Pi Hedeboe var barn i 10’erne: »Årtiet vil blive husket for ungdomsoprøret«

  28. december 2019
  Vi begyndte at tale om ungdomsoprør for første gang i årtier, for nu var Trump, flygtninge på motorvejene, uoverskuelig teknologi og ikke mindst klimaet blevet afgørende. De, der ikke var født ved årtusindskiftet, ved godt, at de ikke får et liv som deres forældres. Emma Pi Hedeboe fylder 18 år i slutningen af 2019. Hun er sikker på, at tiden lige nu vil blive husket for ungdomsoprøret

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her