Læsetid: 6 min.

Før Brexitvalget: Til fodbold i nederste liga

Briterne skal til valg i næste uge, et valg der handler om løgn, vægelsind og Brexit. Men hvordan går de faktisk og har det derovre på øen? Og hvordan spiller de fodbold på nogle af de mindre, mere knoklede baner?
Briterne skal til valg i næste uge, et valg der handler om løgn, vægelsind og Brexit. Men hvordan går de faktisk og har det derovre på øen? Og hvordan spiller de fodbold på nogle af de mindre, mere knoklede baner?

Sara Houmann Mortensen

7. december 2019

Det var en af den slags ideer, som nærmest entydigt affødte undrende reaktioner fra alle, vi fortalte om det: Da jeg sammen med en god ven besluttede os for at bruge en hel uge i oktobers regn og blæst på at køre rundt i Nordengland for at se middelmådige fodboldkampe.

Ikke Manchester United eller Liverpool, nej, og ikke engang Sheffield Wednesday eller Sunderland og lignende klubber, man i det mindste genkender fra 1980’ernes tipskupon, men små, indædt kæmpende, helt eller delvist amatøriske hold i de laveste rækker.

Der skulle vi så stå og føle os nostalgiske i kulden, blæsten og regnen, på ståpladser, ujævn beton og med dårlig te, over mudrede parkeringspladser med halvkolde pies i lommen. Uafgjort, urene tacklinger og vildfarne langskud ville blande sig med ivrigt råbende halvfulde arbejdsløse minearbejdere på stadions uden kampur, og en evigt underliggende stemning af et nært forestående europolitisk ragnarok ville knuge vores tur rundt i dette engang så imponerende Forenede Kongerige.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu