Klumme
Læsetid: 3 min.

Informations ugerevy: Tillykke med kærligheden, Kristian og Pernille

Selv om det er hårdt at være blå for tiden, endte ugen alligevel med at byde på hele tre ting at fejre. Tillykke med det
Kristian Jensen holdt humøret oppe ved at lade Jyllands-Posten være Jyllands-Posten og i stedet proklamere en lyserød nyhed.

Kristian Jensen holdt humøret oppe ved at lade Jyllands-Posten være Jyllands-Posten og i stedet proklamere en lyserød nyhed.

Claus Bonnerup

Moderne Tider
7. december 2019

Der var meget at fejre denne uge. Ovre i England samledes ledere fra NATO’s 29 medlemslande for at dunke hinanden i ryggen og prale af, at den gamle militæralliance i 70 år havde stået som bolværk mod en tredje verdenskrig ved at garantere, at krigen ville blive så sindssygt ødelæggende, at der aldrig ville komme en fjerde.

Men også i den gamle alliance knagede det i fuger og sprækker. Frankrigs præsident, Macron, rendte rundt og gjorde sig uvenner med USA’s præsident, Trump, og Tyrkiets præsident, Erdogan, ved at tale deres dumme dispositioner i Syrien direkte imod. Canadas premierminister, Justin Trudeau, tog en mere lusket vej og nøjedes med at bagtale Trump, hvilket dog blev opdaget og fik Trump til at kalde Trudeau for two-faced.

Danmarks statsminister, Frederiksen, formåede at holde sig ude af balladezonen, og selv om Trump tidligere har været sur over, at hun ikke ville sælge Grønland, mødtes de to, og det tilsyneladende fuldstændig fino.

»Vi svinger godt sammen,« sagde Mette Frederiksen bagefter og fortalte, at Danmark og USA skulle samarbejde mere om Arktis, og at Trump havde en pointe, når han sagde, at de andre NATO-medlemmer betalte for lidt til fællesskabet.

Frederiksen nævnte ikke, om de også havde drøftet et stort dansk forsvarsprojekt, der ellers stod færdigt denne uge, nemlig vildsvinehegnet ved den dansk tyske grænse. Nok er der blevet gjort meget grin med hegnet, der skal beskytte landet mod biologisk krigsførelse fra grimme polske vildsvin smittet med afrikansk svinepest, men i Kina har sygdommen taget livet af hundreder millioner af svin, sendt priserne på himmelflugt og kastet kineserne ud i underlige forsøg med at fremavle kæmpesvin på op mod et halvt ton, for at fodre folkets kødtørst.

Med det i baghovedet lød det nærmest fornuftigt, da formanden for Danske Svineslagterier i JydskeVestkysten svingede sig helt op i det høje NATO-gear og sagde, at hegnet havde »minimeret risikoen for en potentiel katastrofe for dansk landbrug og det danske samfund«.

Dog findes der også andre måder at forstå hegnet på. I det store amerikanske dagblad Washington Post kunne man denne uge læse, at hegnet var »meget vigtig symbolsk sejr« for den danske højrefløj. Og den kunne da også godt have brug for lidt oprejsning oven på ugens røde finanslov.

Kvoteflygtninge, øget arveafgift og skat på leasede firmabiler fik Jyllands-Postens lederskribent til at se rødt på den sorte måde og kalde loven for »overførselsindkomstdanmarks rå magtdemonstration over for det Danmark, der tjener pengene«, hvorefter lederskribenten rullede finanslovens 500 sider sammen til en knippel og gokkede de blå én på skallen med beskeden om, at »det borgerlige Danmark reelt var ophørt med at eksistere«. Skribenten tæskede videre:

»Statsminister Mette Frederiksen og hendes støttepartier har med finanslovsforliget demonstreret konsekvenserne af, at såkaldt borgerlige politikere har soldet det bedste af to årtier bort på at lege socialdemokrater.«

Heldigt for Venstres mangeårige topfigur Kristian Jensen, at han havde vigtigere ting at tage sig til end at læse Jyllands-Posten. Denne uge meddelte den ellers så kedelige Volbeat-elskende bankmandstype nemlig, at han var blevet forelsket i sangerinden Pernille Rosendahl, og at det var gengældt. Helt sort var det altså ikke i den blå lejr – der var også lidt lyserødt. Og selv om Jyllands-Posten hidsede sig op over, at erhvervslivet ikke blev nævnt nok i finansloven, så kunne landets allerstørste erhvervsbosser også denne uge grine hele vejen til banken.

En analyse fra tænketanken Kraka viste nemlig, at lønnen for direktører for virksomheder med over 1.000 årsværk var stukket helt af fra de menige medarbejderes, kunne man læse i Berlingske. Hvor direktørerne i 2002 havde en løn, der var 7,8 gange så høj som medarbejdernes gennemsnitsløn, var den i 2018 steget til at være 21,8 gange så høj – altså en tredobling på godt 15 år.

Så selv om det kan være hårdt at være blå, var der meget at fejre denne uge. Lad os slutte med et trefoldigt tillykke til det borgerlige Danmark: Tillykke med hegnet, tillykke med lønforhøjelsen og tillykke med kærligheden.

Serie

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Else Marie Arevad

Mon Kristian Jensens kone synes, der er noget at fejre?

Flemming Berger, kjeld jensen, Eva Schwanenflügel og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Mikkel Vuorela

".... selv om Trump tidligere har været sur over, at hun ikke ville sælge Grønland ....
citat fra artiklen

Det har du misforstået, Mikkel.

Trump var sur over, at Mette Frederiksen kaldte diskussionen af købsforslaget absurd -
ikke over afslaget.

Trump er vant til at købe og sælge hva' som helst, så i hans verden kan man selvfølgelig også afvise et tilbud - men man skal kunne fremsætte tilbuddet uden at blive revet i næsen, at hele diskussionen er absurd.

Sådan er med de mennesker, der hele livet har været vant til wheeling and dealing -
det er det rene Låsby-Svendsen -
slet ikke noget for en pæn journalist på en pæn avis, vel

Else Marie. Nu skal der som bekendt to til en tango. For øvrigt bliver ca 50% af dansk indgået ægteskaber opløst indenfor de første 10 år. For meget nysgerrighed og for lidt pli.