Læsetid: 6 min.

Internettet har fået en ny konge. Han hedder Sundar Pichai

Googles direktør, 47-årige Sundar Pichai, blev i denne uge forfremmet til topchef i moderselskabet Alphabet. Det er et af verdens mest magtfulde job, men bliver også kaldt et af verdens sværeste. For det er ham, der nu skal tage alle de politiske kampe om databeskyttelse, censur, skatteunddragelse og monopolstatus
Med Sundar Pichai har Google-stifterne valgt en stilfærdig og næsten beskeden figur til at rage de forestående politiske kastanjer ud af ilden for sig. I stedet for at bade sig i blitzlys og teaterrøg bruger han sin fattige opvækst til at fortælle om sig selv.

Med Sundar Pichai har Google-stifterne valgt en stilfærdig og næsten beskeden figur til at rage de forestående politiske kastanjer ud af ilden for sig. I stedet for at bade sig i blitzlys og teaterrøg bruger han sin fattige opvækst til at fortælle om sig selv.

Simon Dawson

7. december 2019

Googles 47-årige administrerende direktør, Sundar Pichai, blev i denne uge forfremmet til et af verdens mest magtfulde job, da Googlestifterne Larry Page og Sergey Brin overdrog nøglerne til moderselskabet Alphabet og kronede Sundar Pichai til konge af internettet.

Sjovt nok voksede Sundar Pichai op i et lavere middelklassehjem uden teknologi. Det er en historie, han ynder at fortælle, da den er oplagt i forhold til at fortælle, hvordan en almindelig dreng fra en indisk millionby voksede op og blev uundværlig for en af verdens største techgiganter.

For da Sundar Pichais mor blev syg og ofte skulle have taget blodprøver, måtte hendes søn jævnligt tage bussen gennem den sydøstindiske by Chennai hen til hospitalet, hvor han ofte skulle vente en time eller to på at få svar på prøverne. Tit måtte han vende hjem igen, fordi prøverne ikke var klar, og komme igen dagen efter.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer