Læsetid: 12 min.

Kamæleonen – Et politisk portræt af Boris Johnson

Boris Johnson har vundet en jordskredssejr ved det britiske parlamentsvalg. Men hvem er Boris Johnson egentlig, og hvad står han for? Når det kommer til politiske standpunkter og klassetilhørsforhold, er Johnson som en kamæleon, der kan klæde sig på til enhver lejlighed – som »arketypen på en populist«, siger ekspert i britisk politik
’BoJo’ er den 21. premierminister, der har gået på eliteskolerne Eton og Oxford. Men det skræmmer tilsyneladende ikke arbejderklassevælgerne.

’BoJo’ er den 21. premierminister, der har gået på eliteskolerne Eton og Oxford. Men det skræmmer tilsyneladende ikke arbejderklassevælgerne.

Christopher Furlong

7. december 2019

Opdatering 13. december 2019: Dette portræt blev oprindeligt bragt den 7. december, men er i anledning af Boris Johnsons overvældende valgsejr atter blevet aktuelt.

Han er blevet kaldt en pauseklovn i international politik, en strategisk klovn og en klovn med privilegier.

Der er nok at gøre grin med, når det kommer til Boris Johnson. Det pjuskede, næsten platinblonde hår og oversized lyseblå skjorter, der hænger halvvejs ud over buksekanten.

For ikke at tale om hans fritidsinteresser.

Når Boris Johnson skal slappe af, bygger han små modelbusser af gamle trækasser, han får specielt importeret til London, og maler på.

»Jeg kommer også små passagerer ind i busserne, og så maler jeg dem, så de sidder og hygger sig i den vidunderlige bus,« forklarer han i et nu berømt klip fra britisk radio.

Men man skal ikke undervurdere Bojo – som premierministeren også bliver kaldt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han forekommer mig mere som engelsk imperialist. Som så mange andre i little Britain tror han rent faktisk på alle de frit opdigtede rosenrøde historier om briterne der byggede jernbaner og skoler til indfødte rundt om i verden.

Boris Johnson er et perfekt eksempel på hvorfor briterne må have et opgør med deres ondskabsfulde fortid. Behandlingen af fattige i Indien og resten af imperiet igennem århundreder, medvirken til militære eksperimenter på den japanske civilbefolkning i Nagasaki og Hiroshima, slavehandel igennem århundreder, afbrændingen af Breslaus og Dresdens befolkninger under “bomber” Harris militært unødvendige bombetogter i Dresden, KZ-lejre i Kenya osv. osv.

Der er nok at vælge imellem. Hvor skal briterne starte med at gøre op med deres fortid?

Philip B. Johnsen

Hvad med klimaflygtninge og Brexit!

Boris Johnson vil indføre modbydelige lejre uden for Storbritannien i stil med Australien, men klimaflygtninge får det formodentlig ikke værre i Brittiske flygtninge lejre end i EU’s finansieret tortur lejer i Libyen.

Nogle tror klimaflygtninge der kommer til EU, klimaflygtninge der står med valget mellem flygt eller dø, møder et EU der fungerende efter EU retsstatsprincippet.

Det er en skrøne.

Hvis klimaflygtninge har penge, køber de sig et EU pas af EU’s interne nationale udemokratiske menneskesmuglere!

Her kan du købe dig et statsborgerskab, med kreditkortet og får et EU pas med posten.

Tro mig det er bedre end en EU finansieret tortur lejer i Libyen.

Forbes.
Seven Best Places To Get Residency And A Second Passport In Europe.
Link: https://www.forbes.com/sites/kathleenpeddicord/2019/05/22/seven-best-pla...

Retten til at søge asyl og ’non-refoulement-princippet’, som forbyder tilbagesendelse af personer til et land, hvor der er risiko for forfølgelse, tortur eller umenneskelig behandling, er nedfældet i EU-traktaterne.

Ifølge FN er over 15.000 mennesker i 2018 blevet sendt ‘TILBAGE’ til Libyen af EU fra Middelhavet.

Hvorfor stiger antallet af klimaflygtninge?

“Verdensøkonomien kan ikke vokse, uden at CO2-udledningerne følger med.

En ny rapport gør op med forestillingen om, at velstående landes økonomi kan fortsætte med at vokse, samtidig med at landene nedbringer belastningen på klimaet og biodiversiteten.”

Link: https://www.information.dk/udland/2019/07/nyt-omfattende-studie-skyder-f...
Højreekstremistiske retorik, den EU udenrigspolitik og beskyttelse af EU’s ydre grænser, som ledet under Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning (Frontex), har ledt til EU og medlemslandenes regeringer er blevet indberettet til Den Internationale Straffedomstol i Den Haag.

Tiltalen mod EU lyder:
‘Forbrydelser mod menneskeligheden’.

“The allegation of “crimes against humanity” draws partially on internal papers from Frontex, the EU organisation charged with protecting the EU’s external borders, which, the lawyers say, warned that moving from the successful Italian rescue policy of Mare Nostrum could result in a “higher number of fatalities”.
Link: https://www.theguardian.com/law/2019/jun/03/icc-submission-calls-for-pro...

Philip B. Johnsen

Boris Johnson bebudet Brexit nationalismen klimaflygtninge lejre efter forbillede af Australien og EU’s klimaflygtninge lejre er en forbrydelse mod menneskeligheden.

6 July 2017
"Those trapped in Libya are vulnerable to human rights violations and abuses including killings, torture, rape, kidnappings, forced labour, and arbitrary and indefinite detention in cruel, inhuman and degrading conditions."

Cruel European migration policies leave refugees trapped in Libya with no way out.

Citat: John Dalhuisen der var Director of Amnesty International’s Europe og Central Asia Programme og Regional Office fra 2012 til 2017
Link: https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/07/central-mediterranean-dea...

20. december 2018
United Nations Support Mission in Libya Office of the High Commissioner for Human Rights.

“Migrants and refugees suffer unimaginable horrors during their transit through and stay in Libya. From the moment they step onto Libyan soil, they become vulnerable to unlawful killings, torture and other ill-treatment, arbitrary detention and unlawful deprivation of liberty, rape and other forms of sexual and gender-based violence, slavery and forced labour, extortion and exploitation by both State and non-State actors.

Published jointly by the United Nations Support Mission in Libya (UNSMIL) and the Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (OHCHR), this report describes patterns of serious human rights violations and abuses suffered by migrants and refugees in Libya at the hands of State officials and members of armed groups, as well as atrocities committed by smugglers and traffickers, amid the failure of the Libyan authorities to address these violations and abuses and provide redress to victims.

The findings in this report are primarily based on around 1,300 first-hand accounts1 and other information gathered by human rights officers in UNSMIL between January 2017 and August 2018, including during regular monitoring visits to 11 immigration detention centres in Libya. UNSMIL also visited Nigeria in December 2017 and Italy in June 2018 to interview migrants who had been repatriated or had left Libya.

This report traces the entire journey of migrants and refugees through Libya, which is marred by considerable risks of serious human rights violations and abuses at every step of the way. The report documents such violations from the moment migrants and refugees cross Libya’s southern border throughout their journey to the northern coast. The journey continues with the perilous Mediterranean Sea crossings, increasingly ending in interception or rescue by the Libyan Coast Guard (LCG) and then transfer back to Libya where migrants face indefinite detention and frequent torture and other ill-treatment in centres unfit for human habitation.”
Link: https://www.ohchr.org/Documents/Countries/LY/LibyaMigrationReport.pdf

I Australiens Nauru flygtninge og tortur koncentrationslejr, fik Iraner bøde for forsøg på selvmord.

Læs evt.
"Australien afviser overgreb på asylbørn som ’hype’
Det massive læk af indberetninger om overgreb og selvskade på børn i australske asylcentre på øen Nauru får formentlig ingen reelle politiske konsekvenser. Uddelegering af flygtningeansvar og accept af skadelige forhold er ifølge eksperter blevet ’the new normal’"

Link: https://www.information.dk/udland/2016/08/australien-afviser-overgreb-pa...

Kamæleon og populist !
Følger en populist vælgerne eller følger vælgerne en populist ?
Tiderne skifter, forudsætningerne ændres og forholdet følger med.
I England i ekstrem grad.

Vi kender det jo herfra, hvor flere partier på populistisk vis overtog DF`s mærkesag nr 1 og vælgere flyttede sig væk fra DF. En stor sejr for DF.