Læsetid: 6 min.

Det østjyske svar på Atléticos Simeone

Som aktiv spiller tæskede han en holdkammerat, gik i byen i hvidt jakkesæt og guldkæder og var med til at oparbejde en spillegæld, der fik en lokal kiosk til at lukke. Nu er han godt i gang med at føre den hvidklædte fodboldstolthed fra Fredensvang mod de første medaljer i over 20 år med et kompakt og kontraspillende mandskab. David Nielsen ligner mere og mere Danmarks svar på Diego Simeone
David Nielsen råber spillerne frem i 3F Superligakampen mellem AGF og Lyngby Boldklub på Ceres Park Aarhus i søndags.

David Nielsen råber spillerne frem i 3F Superligakampen mellem AGF og Lyngby Boldklub på Ceres Park Aarhus i søndags.

Ernst van Norde

14. december 2019

Hvis man vil have et kig ind i hjertet på en række danske toptræneres fodboldfilosofi, kan man med fordel kaste et blik på DBU Jyllands hjemmeside.

Her præsenterer trænerne deres yndlingsøvelser i et opslag, som er interessant, fordi de udvalgte øvelser ganske præcist reflekterer de værdier og spillerformer, trænerne også repræsenterer på overordnet plan.

Således angiver vores kommende landstræner – den tiki-taka-fascinerede Kasper Hjulmand – at hans favoritrutine på træningsbanen er en dybt kompliceret tingest med boldbesiddelse og hurtige pasninger, hvor en masse spillere i grønne, røde og blå overtrækstrøjer myldrer rundt mellem hinanden på et sammentrængt spilleområde.

Og Horsens-træneren Bo Henriksen fremhæver til ingens overraskelse en øvelse, der fokuserer på hurtige angreb i banens længderetning, mens den tidligere angrebstræner for landsholdet, Ebbe Sand, har udvalgt en afslutningsøvelse, der træner angriberne i at komme først på indlæg fra kanterne – en disciplin, Ebbe Sand i parentes bemærket selv byggede stort set hele sin egen karriere på.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu