Læsetid: 4 min.

I retten: »Jeg ser ud af øjenkrogen, at min kammerat får knippelslag«

I Retten i Glostrup er en 23-årig hooligan tiltalt for grov forstyrrelse af den offentlige orden og vold mod politiet i forbindelse med en kamp mellem F.C. København og Brøndby
Den 23-årige tiltalte begrunder sin overtrædelse af maskeringsforbuddet med, at det var koldt udenfor.

Den 23-årige tiltalte begrunder sin overtrædelse af maskeringsforbuddet med, at det var koldt udenfor.

Mia Mottelson

7. december 2019

I retssal 403 i Retten i Glostrup sidder alle og kigger på skærmene.

På den store skærm i midten af lokalet og på de små skærme ved bordene kan man se en video optaget den 4. november 2018, hvor en stor gruppe maskerede og sortklædte mænd kommer gående mod Brøndby Stadion. Forrest går en muskuløs ung mand med hætte over hovedet og sort halsedisse trukket op over den nederste del af ansigtet. Han går med faste skridt og hænderne lidt ud fra siden som en cowboy. På skærmen er der en rød cirkel omkring ham.

T sidder og kigger på optagelserne af sig selv. Der er stille i retssalen.

Han er tiltalt for grov forstyrrelse af den offentlige orden og vold mod politiet i forbindelse med en fodboldkamp mellem Brøndby IF og F.C. København sidste år. Sammen med en stor gruppe fodboldtilhængere fra F.C. København gik han ifølge anklagen til angreb politiet, og ifølge Københavns Vestegns Politi blev mindst 70 politibetjente udsat for en eller anden form for vold efter kampen.

T er tiltalt for at have skubbet og slået politiet og for at have været en »fremtrædende og aggressiv« del af den gruppe af personer, som angreb politiet med kasteskyts.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Betjente burde udstyres med et 2-3 cifret identifikationsnummer (i selvlysende store tal for og bag på flyverdragten) og individuelle kameraer med det samme de forlader station. I dag er der få kameraer og identifikations nummeret ligner en hel nummerplade.