Læsetid: 1 min.

Koranen har gjort Sara Omar klogere på, hvordan hun ikke vil leve

Informations ugentlige interview om læsevaner er i denne uge med forfatter Sara Omar, der er romanaktuel med ’Skyggedanseren’. Sara Omar har stor respekt for de værker, hun læser, for hun ved, hvad det kræver af en forfatter at skrive en bog
Sara Omar anbefaler bøger, der handler om kvinders styrke, værdighed og selvanerkendelse. 

Sara Omar anbefaler bøger, der handler om kvinders styrke, værdighed og selvanerkendelse. 

Miriam Dalsgaard

4. januar 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Dødevaskeren og Skyggedanseren. Fordi min mission er, at mine ord vil åbne mange læseres øjne og skabe indsigt, der kan skabe forandring. Og Simone de Beauvoirs Det andet køn, Maya Angelous Jeg ved, hvorfor fuglen synger i sit bur samt Virginia Woolfs Sit eget værelse. Alle tre handler om kvinders styrke, værdighed og selvanerkendelse.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Koranen. Den har gjort mig klogere på, hvordan jeg ikke har lyst til at leve mit liv. Der er mange smukke ting i Koranen, men de kvindeundertrykkende elementer er nedværdigende og uacceptable. Hvis du som menneske vil vide, hvad det er, du ikke skal defineres som, og hvad du ikke vil finde dig i, så skal du forholde dig kritisk til de monoteistiske bøger. Finde dit eget lys i dem og ikke tage hvert ord for gode varer.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Ikke en, jeg kan huske.«

– Hvilken type læser er du?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Flø
  • Olaf Tehrani
  • Morten Hjerl-Hansen
Jens Flø, Olaf Tehrani og Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu