Læsetid: 9 min.

Det er sløje tider for kondomet, men fede tider for klamydia

Kun hver fjerde dansker finder kondomet frem, når de går i seng med en ny person. Og det er især de unge, der dropper det til fordel for hormonprævention, som beskytter mod uønsket graviditet, men ikke mod sexsygdomme. For gummiet strammer og er akavet at finde frem, og derfor har gonorré og klamydia kronede dage
På baggrund af tal fra Statens Serum Institut skrev Kristeligt Dagblad for nylig, at gonorré buldrer frem, og at antallet af smittede på blot fire år er næsten fordoblet fra 1.141 tilfælde i 2014 til 2.220 anmeldte tilfælde i 2018. Det lyder måske ikke af meget, men vi taler om en sexsygdom, der på et tidspunkt stort set var udryddet herhjemme.

På baggrund af tal fra Statens Serum Institut skrev Kristeligt Dagblad for nylig, at gonorré buldrer frem, og at antallet af smittede på blot fire år er næsten fordoblet fra 1.141 tilfælde i 2014 til 2.220 anmeldte tilfælde i 2018. Det lyder måske ikke af meget, men vi taler om en sexsygdom, der på et tidspunkt stort set var udryddet herhjemme.

Anders Rye Skjoldjensen

21. december 2019

Den 24-årige tussede realitystjerne Mark ’Slem’ Bøgelund fra Amager har især én mærkesag, der har gjort ham berømt og berygtet: Han nægter at bruge kondom.

»Jeg gider ikke bruge det lort,« har han sagt til Ekstra Bladet.

»Man kan ikke mærke en skid, når man bruger kondomer, det er ligesom at være spærret inde.«

Måske er det derfor, at han nærmest har for vane at gøre kvinder gravide, når han deltager i et realityprogram. Først i Big Brother-huset i 2014. Derefter på Paradise Hotel året efter. Da han i år deltog i ’Ex on the Beach’, var det derfor naturligt, at tabloidpressen spurgte, om han igen havde tænkt sig at gøre nogen gravid.

»Jeg sørger ikke for prævention, men jeg håber da, at pigerne gør det. Det er måske risky, men det er sådan, det er. Det tager for lang tid og er for akavet, så hellere satse på, at pigen har noget,« udtalte han til Realityportalen.

Historien om Mark ’Slem’ Bøgelund viser to ting.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det nærmeste artiklen kommer på at tale om sanselighed som en væsentlig faktor for god sex, er noget med nedsat følsomhed pga gummi. Ikke et ord om duft, smag, berøring mm som noget der kunne spille en afgørende rolle, også i den vigtige debat artiklen ellers forsøger at løfte...!?

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Måske var det relevant at spørge om kondomet har nogen udsættende virkning på for tidlig udløsning? I så fald kunne man jo bruge dét argument i markedsføringen, ud fra en betragtning om at hvis du kan lide at bolle hvorfor så ikke få et par minutter mere "på literen", til samme pris? Omvendt så ændrer et evt. smart slogan ikke på at kondomer er bøvlet, eftersom at samlejet fra naturens side er, eller bør være, drevet af lyst, som regel aktiveret af nøgenhed og følsomhed og ikke det modsatte. Derfor er "Slem"s og andres modvilje mod kondomet lige så naturlig som den i mange situationer er amoralsk. I hvert fald hvis han ikke på anden måde udviser ansvarlighed. Gad vide om "Slem" ville være lige så hurtig på aftrækkeren hvis han vidste hvilken bakteriegryde hans pik risikerer at besøge? Måske mangler der lidt OBS (oplysning til borgerne om samfundet) på det punkt - omvendt er der heller ingen grund at bære argumenter til en antikveret betragtning om kvindekønnet som urent. Halvdelen af tiden kan det jo ligeså godt være "Slem" der er den befængte. Heldigvis, for kvinderne, er der noget der hedder P-piller.