Læsetid: 2 min.

Søren Wosny har anmeldt færdigmad i 11 år: »Jeg er ikke særligt imponeret over alt det nye dyre«

På ti år steg salget af færdigretter med næsten 80 procent i Danmark. Mad skal være nemt, hurtigt og lækkert, og derfor vælter vi os i måltidskasser, færdigblandede salater og økologisk daal på glas. 53-årige Søren Wosny, som driver bloggen Sofakartoflen, har anmeldt 300 færdigretter
Madblogger Søren Wosny startede sin blog for 11 år siden. Dengang lå det meste færdigmad i frysedisken og mindede mest af alt om storindustri. Siden er maden blevet mere indbydende – og dyrere.

Madblogger Søren Wosny startede sin blog for 11 år siden. Dengang lå det meste færdigmad i frysedisken og mindede mest af alt om storindustri. Siden er maden blevet mere indbydende – og dyrere.

Joachim Ladefoged

28. december 2019

»Jeg er den eneste i Danmark, der har en blog om færdigretter – eller convenience food, som det også kaldes nu for at lyde lidt flottere. Jeg har drevet den i 11 år og anmeldt cirka 300 færdigretter. Mine kriterier er, at det skal være nemt, velsmagende og billigt. Og så skal det være et helt måltid. Jeg anmelder for eksempel ikke bare en sauce. Det skal være en hel ret, og den må ikke tage lang tid at tilberede.

Den skal helst kunne ryge i mikroovnen og pling! være færdig. Bloggen startede nok lidt i protest mod alle de der tv-kokke, der fnyser af lette løsninger og siger, at man kan lave tingene »meget bedre selv fra bunden« og ikke mindst alle madbloggerne, der blogger om hverdagsmad med aske på.

For 11 år siden lå det meste færdigmad i frysedisken. Der var især frysepizzaer og de der æsker til en tier på tilbud med brændende kærlighed, hakkebøf eller frikadeller med stuvet hvidkål. Pensionistmad, kalder jeg det, og det smager jammerligt og minder mest af alt bare om storindustri.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu