Læsetid: 7 min.

Spådomme på kanten af et stort sportsår

Er der bund i den internationale kamp mod doping? Bliver Bayern München og Juventus skubbet af tronen? Og bryder AGF årtiers medaljeforbandelse? Information kigger i krystalkuglen og spår om årets store begivenheder i sportens verden
En kraftig dopingmistanke har hængt over svømmesportens største navn, Sun yang, siden en uanmeldt dopingkontrol på hans bopæl i Zhejiang i det østlige Kina udviklede sig til en konfrontation mellem dopingkontrollanterne og Suns entourage. Spørgsmålet er, om 2020 bliver året, hvor han bliver udelukket.

En kraftig dopingmistanke har hængt over svømmesportens største navn, Sun yang, siden en uanmeldt dopingkontrol på hans bopæl i Zhejiang i det østlige Kina udviklede sig til en konfrontation mellem dopingkontrollanterne og Suns entourage. Spørgsmålet er, om 2020 bliver året, hvor han bliver udelukket.

Oli Scarff

4. januar 2020

Dopingmistænkt svømmekonge

Sun Yang er det største navn i international svømmesport. Men er han også den største dopingsynder på den globale sportsscene siden Lance Armstrong?

Det får vi svar på inden længe.

En kraftig dopingmistanke har hængt over den 198 centimeter høje kineser, siden en uanmeldt dopingkontrol på hans bopæl i Zhejiang i det østlige Kina udviklede sig til en konfrontation mellem dopingkontrollanterne og Suns entourage.

Konfrontationen endte med, at Suns mor eller hans livvagter (det er der ikke helt klarhed over) greb en hammer og smadrede glaskolben med den dopingprøve, han netop havde afgivet. Og i november 2019 holdt den internationale sportsdomstol, CAS, en høring i Schweiz for at rede trådene ud og afgøre, om den kinesiske svømmer skulle kendes skyldig i doping.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu