Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Rør blot ikke ved mine gamle privilegier

I denne uge kunne vi på Twitter se Berlingskes chefredaktør lave 'en fuld Egon Olsen med skrue' over au pair-debatten, da han fyrede en verbalsalve af mod dele af venstrefløjen. Pernille Vermund siger 'perker' på tv, og Donald Trump mener fortsat, at han er udsat for den største heksejagt i amerikansk historie
Lav, mørkhudet, frygtløs og vis ser hun ud, stenalderpigen Lola, som hun sidder der i sit skindtøj og ligner en, man gerne ville hyre som au pair.

Lav, mørkhudet, frygtløs og vis ser hun ud, stenalderpigen Lola, som hun sidder der i sit skindtøj og ligner en, man gerne ville hyre som au pair.

Tom Bjørklund

21. december 2019

Der er intet som truslen om at miste privilegier, der kan få folk til at rykke sammen og slå igen. Denne uge så vi det i Frankrig, hvor der var store protester mod at få frataget retten til en tidlig pension; vi så det i Iran, hvor regimet satte hårdt ind mod demonstranter, der ville stække deres magt; og vi så det i Danmark, hvor en personkreds koncentreret omkring Berlingske stod skulder ved skulder i forsvaret for retten til at have en filippiner boende til at hjælpe dem i hjemmet mod en ringe betaling under påskud af kulturudveksling.

Hvor opstandene ude i verden nok var vigtigere, var den hjemlige af en eller anden årsag mere dragende.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
  • Alvin Jensen
  • Søren Rehhoff
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Alvin Jensen, Søren Rehhoff og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det under mig, at man flere steder, også her, kalder hende (Lola) en pige. Birkebarkstjære blev brugt som lim, så der er al mulig grund til at tro, at det er en voksen, som har afsat det aftryk.

En anden ting er, at hun ikke er vores mor, for hun tilhørte en gruppe, som er stort set forsvundet.

Bjørn Pedersen

@David Zennaro
Siden 2016 (og nej, vidste det heller ikke, men googlede det da jeg også undrede mig over det samme):

https://www.businessinsider.com/its-now-possible-to-tell-someones-age-fr...

Og ja, at præsentere befolkningerne i Danmark før 200-tallet ekr. som "danskere" irriterer også mig lidt og det sker nærmest hver gang, der bringes en arkæologi eller historierelateret nyhed. Tænker oftest at det simpelthen er de danske medier, der undervurderer deres lyttere/seere/læseres evne til at indse at Danmark idag ikke har varet evigt.

Hvis hun virkelig var en formoder til os, så ville det ikke irritere mig så meget, men der er kommet flere store indvandringsbølger siden, så vi har meget lidt dna tilbage fra hendes gruppe.

Med hensyn til den artikel, du henviser til, så handler den om et enzym i blodet, som nedbrydes efter få dage. Det kan derfor ikke bruges til at bestemme alderen på den person, som har tygget harpiksen. Det kan man måske ved at måle telomererne, som er enderne på hver dna-streng, men jeg ved ikke, om det virker på så gammelt dna.

DR omtaler hende i øvrigt som kvinde:
https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/5700-aar-gammelt-tyggegummi-af...