Læsetid: 8 min.

Bolsonaros orakel hader venstreorienterede, er antivaxer, antisemit og taler grimt om både homoseksuelle og journalister

Mød Jair Bolsonaros filosofiske guru, den 72-årige brasilianske youtubestjerne Olavo de Carvalho
Olavo de Carvalho er blevet sammenlignet både den højreorienterede radiovært Rush Limbaugh og Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon. Banon selv har sammenlignet Carvalho med Aleksandr Dugin, den højreorienterede filosof, der er fungerer som Vladimir Putins guru og rådgiver.

Olavo de Carvalho er blevet sammenlignet både den højreorienterede radiovært Rush Limbaugh og Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon. Banon selv har sammenlignet Carvalho med Aleksandr Dugin, den højreorienterede filosof, der er fungerer som Vladimir Putins guru og rådgiver.

Sara Houmann Mortensen

18. januar 2020

I foråret 2013 gik hundredtusinder brasilianere på gaden i blandt andet Sao Paulo og Rio de Janeiro med det brasilianske flags farver malet i ansigterne og med slagråbet: Olavo tem Razao. Protesterne mod den siddende regering voksede hen over de kommende måneder til over 100 byer, og igen og igen lød råbet, som også blev trykt på plakater og T-shirts: Olavo tem Razao – på dansk ’Olavo har ret.’

Manden, som demonstranterne refererede til, og som på rekordtid blev et symbol på kampen mod etablissementet, hedder Olavo de Carvalho: En 72-årig autodidakt filosof, som både kan skrive tidligere astrolog og journalist på sit CV, men som i dag mest er kendt som præsident Jair Bolsonaros personlige guru.

Da den brasilianske præsident i oktober 2018 skulle holde sine første tale til nationen efter valgsejren, havde han ifølge flere medier fire bøger på sit skrivebord: Biblen, den brasilianske forfatning, en bog af Winston Churchill og Olavos bog, der i engelsk udgave hedder The minimum You Need to Know to Not Be an Idiot.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer