Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Får kvinders fornemmelser for krænkelser aldrig ende?

Hver uge svarer Informations brevkasse på læserspørgsmål. Hvert spørgsmål får to svar. Her handler det om krænkelse og anerkendelse
Hver uge svarer Informations brevkasse på læserspørgsmål. Hvert spørgsmål får to svar. Her handler det om krænkelse og anerkendelse

Mia Mottelson

11. januar 2020

Hvordan kan det være, at jeg, der i snart 50 år har forsøgt at tage hensyn til kvinders rum og behov, har stemt på kvinder og respekteret mine kvindelige chefer, skal se mit køn nedgraderet og udskældt mange steder.

Er det ikke lidt for let, lidt for selvfedt, altid at skælde ud på et køn, der tilsyneladende ikke evner/ønsker at forsvare sig selv? Har kvinder virkelig så svært ved at se de kvaliteter, som mænd og drenge kan byde ind med? Får kvinders følelse af krænkelse aldrig ende?

– En mand

Svar I:

Det er jo dig, der føler dig krænket. Endda over andres følelse af krænkelse. Det går ikke.

Forstå mig ret – jeg hader palaver og snak om krænkede følelser lige så meget som den næste heteroseksuelle mandlige mellemleder, men jeg kan også se, at du har misforstået noget helt grundlæggende: Det handler ikke om dig. Hvis du har brugt et liv på at være solidarisk og hensynsfuld og ønsker reel ligestilling, så kan der umuligt være nogen, der er krænkede af dig.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Bjørn Pedersen
  • Lise Lotte Rahbek
  • ingemaje lange
Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Lise Lotte Rahbek og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Spørgsmålet virker en smule konstrueret. Men da interessant nok.

For ganske enig i, at det er manden, der skriver her, der føler sig krænket. Krænket over, at når han nu har gjort sig ekstra umage med at behandle kvinder respektfuld, hvorfor får han så ikke en præmie for det. Det irriterer ham, at kvinder ikke er taknemmelige (nok) over hans specielle hensyntagen.

Uden et sekunds reflektion over, at det, at han synes, at han skal gøre sig speciel umage faktisk grundlæggende antyder, at han slet ikke respekterer kvinder. Hvis han gjorde det af hjertet, kom det bare af sig selv, og uden han behøvede at forvente en præmie for det. Som det selvfølgeig burde være - alle skal jo behandles respektfuld som en naturlighed.

Kan han blive så krænket over den manglende taknemmelighed, at han begynder at behandle kvinder som han dybest set virkelig mener de skal behandles. Og hvordan er så det?

Marianne Schlichter, Lisbeth Larsen, Clara Hein Damgaard, Erik Fuglsang, Henrik Brøndum og Anna Olsen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Vi fra overklassen er jo glade for #MeToo og den øvrige feminisme, der via sproglige handlinger går og hygger sig over hvordan hvide mænd udover deres ungdoms vår kommer ned med nakken. Disse sproghandlinger tilslører på forbilledlig vis, at det kun er de mindst priviligerede hvide mænd. De dårligt uddannede fra landdistrikterne, der taber terræn. Vi andre tjener med vores gode hoveder, flere penge end nogensinde, og kan via markedets velsignelser købe rugemødre, hushjælp og selskabsdamer til hidtil uhørt favorable priser, og kan være helt ligeglade med emancipierede kvinder.

Så ja taber, abonner på et jagtmagasin og drøm om hvordan et rigtigt mandeliv er, nu hvor du ligesom Jeppe får af både Pernilles og Herremandens krabask.

PS.: Selvfølgelig er der undtagelser som fjolserne Weinstein og "Kulturpersonligheden", der ikke alene efterlod sig spor, men også var dumme nok til at fravælge IT, bank , råstof, våbenindustrierne etc. hvor rigtige mænd hører hjemme.

Jørgen Larsen, Claus Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Er #metoo bevægelsen kammet over, og den viktorianske forargelse vendt tilbage, nu bare vendt mod mænd???

Anne-Marie Krogsbøll

Er skribenten ikke mere såret og ked af det over at blive opfattet som en af "fjenden", uanset hvad han gør, end krænket? Sådan læser jeg det umiddelbart.

Jeg foretrækker da en mand, der faktisk gør sig umage med at opføre sig ordentligt, selv om han sikkert er vokset op med alt andet end kønsneutrale normer. Hvad andet kan han gøre?

Det er da trist, hvis alle mænd - også alle de rare, kærlige, kloge mænd, som gør sig umage - føler sig som skydeskiver pga. af "Weinberg-slænget".