Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min nabo er grænseoverskridende

I denne uges brevkasse er en ung kvinde generet af en nabo, der glor ind ind ad hendes køkkenvindue
I denne uges brevkasse er en ung kvinde generet af en nabo, der glor ind ind ad hendes køkkenvindue

Mia Mottelson

18. januar 2020

Jeg er for nylig flyttet ind ved siden af et midaldrende ægtepar. Vores lejligheder ligger i et hjørne, så deres køkkenvindue er vinkelret på mit stuevindue. Jeg har nu flere gange oplevet, at manden i ægteparret hænger ud ad det lille køkkenvindue for at kigge ind i min stue.

De første par gange tænkte jeg, at han nok bare skulle pudse vinduer. Men han bliver hængende, til han får øjenkontakt med mig, så vinker han – og kigger videre. Derudover har han råbt efter mig, sendt luftkys – og senest oplevede jeg på vej ud ad døren, at han kom hen og lagde en hånd på min kind og sagde: »Hej søde, skal du ikke på arbejde i dag?«

Hvordan fortæller jeg ham, at han er grænseoverskridende og skal holde op, uden at ødelægge naboskabet?

— Naboen

Svar I:

Du banker simpelthen bare på og siger til naboen, at han skal holde op med at vinke og sende kindkys, for du synes, det er grænseoverskridende. Dit hjem er dit helle, og der skal slås hårdt ned på folk, der ikke forstår, at det er den underlæggende præmis for, at så mange mennesker kan holde ud at bo tæt i lejligheder med kig ind til hinanden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vi har et godt lavenergihus oppe i Sverige i en egn med meget lavt indbyggerantal, hvor vi har været meget glade for at bo. Og for nogle år siden købte vi vores nabos hus, satte det i stand og solgte det, for selv at kunne bestemme, hvem vi helst ville bo ved siden af.

Det er både let og hurtigt at sælge huse i Sverige, men vi fandt altså ikke vore rolige "præsteenke", til gengæld fandt vi et ældre par, som vi kom godt ud af det med. Man flytter jo i udpræget grad. efter jobbet i Sverige, og desværre solgte de huset igen efter nogle år, og nu fik vi en ældre psykisk syg mandlig nabo.

I starten var han ualmindelig venlig men også ganske mærkelig. Men over tid ændrede det sig til fanatisk mistro mod alt og alle. Og flere gange om dagen åbnede han vinduer - også på en rigtigt kolde årstid, og placerede en højtaler ved et vindue, og underholdt med ubehagelig musak imeget høj styrke.

Dette må man leve med i Sverige, for det er faktisk kun i forbindelse med alvorlige og realistiske trusler på livet, at myndighederne kan gribe ind.

Da vi ikke gider at spilde vores tid med ubehageligheder, har vi indtil videre helt overgiver Sverige, og bor nu permanent i vores dejlige hus på Čukur-bjerget, hvor vi også har en lille frugtplantage med nektariner, fersken og andre gode sager, som under vores ejerskab ikke drives kommercielt.

Jeg ved, det nok er svært, når man bor i lejlighed. Men jeg tror det bedste vil være at flytte til et andet sted, for tden er simpelt hen for kort til underlige naboer.

Erik Fuglsang

I min skoletid sagde vi noget i stil med:
"Har du fået glosuppe med se(c)-vitaminer i" til den slags utålelige snushaner...Prøv om det virker? Ellers vend tilbage til kommentarsporet, så finder på skrappere midler ;-)