Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Drømme om ild

Nogle gange er det ikke nok at vågne op fra et mareridt. Eller: Hvad skovbrandene i Australien egentlig kræver af os
Med de australske brande i tankerne, handler det måske ikke så meget om at undgå mareridtet, men om at tage det alvorligt.

Med de australske brande i tankerne, handler det måske ikke så meget om at undgå mareridtet, men om at tage det alvorligt.

Jason Edwards

25. januar 2020

Der findes en type af drømme, som har en mærkelig tidslighed. Disse drømme ender ofte med, at et vækkeur ringer, eller at en vinduespudser står udenfor og gnider på ruden, hvorved man vågner. Men inden da, inden man vågner, har der udspillet sig en lang række scener, der synes at lede op til det, som vækker én. Man er på vej ned i kiosken, men så kommer der fire små klovne gående, der vinker, og de vil have én til at forstå et eller andet, og det er, at ens telefon ringer nede i lommen, men ikke ens egen lomme, én af klovnenes, og man kan ikke finde ud af hvem, og … for fanden, det er jo vækkeuret, der ringer!

Man begynder at drømme, som Jacques Lacan også siger det om denne type drømme, som effekt af det, der vækkede én. Der er egentlig ingen tid mellem, at man vækkes, og at man vågner, men i denne tid, der ikke er der, kan en endda næsten uendelig og pinefuld og absurd drøm udspille sig.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu