Læsetid: 4 min.

Dagbog fra Yale: »Tænk ikke, find mig en mand!«

Enlige mødre, der sælger sex for at overleve, betagtes ikke som en del af den globale arbejdsmigration. Men de er netop et destillat af globaliseringen og viser en historie om ulighed, penge, rettigheder og længslen efter et bedre liv, skriver Sine Plambech i sin anden Dagbog fra Yale
Kvinden på billederne fødte sin dreng få dage efter, hun havde krydset Middelhavet – hendes bedste chance for at komme videre fra sit risikofyldte liv på Sicilien er at finde en mand.

Kvinden på billederne fødte sin dreng få dage efter, hun havde krydset Middelhavet – hendes bedste chance for at komme videre fra sit risikofyldte liv på Sicilien er at finde en mand.

Sine Plambech

25. januar 2020

»Hun har mellemstore bryster,« siger jeg ærligt til manden i fastnetrøret, mens jeg med øjnene måler bryststørrelsen på kvinden i blonde-bh, der sidder på sofaens armlæn over for mig. Kvinden ser på mig og ryster benægtende på hovedet. »Hm, o.k., tak, jeg vender tilbage,« svarer manden, måske skuffet.

Det er 2003, og jeg er på feltarbejde på et bordel på Københavns Vestegn. Jeg er telefonpasser for bedre at kunne sætte mig i de arbejdende kvinders sted. Jeg svarer potentielle kunder, der ringer og spørger om bryststørrelser, alder, og hvilke former for sex der tilbydes fra bordellets laminerede menukort.

Jeg er med de tre danske sexarbejdere i bordellets baglokale. Vi drikker kolbekaffe og ryger cigaretter. Snakken og latteren er rå og ærlig. De er enlige mødre. Livet har ad barske veje ført dem herhen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Jens Flø
  • Eva Schwanenflügel
  • Mikael Aktor
David Zennaro, Jens Flø, Eva Schwanenflügel og Mikael Aktor anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu