Læsetid: 3 min.

Er demokratierne blevet uregerlige?

I Frankrig har en politisk repræsentationskrise ført til fornyet debat om demokratiets bærende idé. Men selv om demokratiet, som vi kender det, er trængt, bør vi ikke dømme det ude, hævder filosoffen Pierre-Henri Tavoillot
2019 blev et tumultår for den franske republik blandt andet på grund af De Gule Veste, som fremturer med at gøre gadeballade til rituel weekendaktivitet. I en ny bog undersøger filosoffen Pierre-Henri Tavoillot demokratiet og mener at selv om demokratiet, som vi kender det, er trængt, bør vi ikke dømme det ude.

2019 blev et tumultår for den franske republik blandt andet på grund af De Gule Veste, som fremturer med at gøre gadeballade til rituel weekendaktivitet. I en ny bog undersøger filosoffen Pierre-Henri Tavoillot demokratiet og mener at selv om demokratiet, som vi kender det, er trængt, bør vi ikke dømme det ude.

Abdulmonam Eassa

4. januar 2020

2019 blev et tumultår for den franske republik. Ved nytår lammer omfattende strejker fortsat landet i en ugelang styrkeprøve om pensionsreformer mellem regeringen og fagforeninger, der har stærk folkestøtte. De noget mindre talrige Gule Veste fremturer med at gøre gadeballade til rituel weekendaktivitet. Og selv om præsident Emmanuel Macron i nogen grad kunne afbøde krisen med sin ’store nationale debat’ med franskmændene, var hans ærinde tilsyneladende snarere at vinde tid end seriøst at udvikle nye platforme for formulering af politiske løsninger.

Pierre-Henri Tavoillot. ’Comment gouverner un peuple-roi?’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu