Læsetid: 3 min.

Hvad er klokken? Den er 100 sekunder i dommedag

Med klimakrise, atomtrussel, løbsk teknologi og coronavirus er der nok at være bange for. Men Trump siger, vi skal tage jahatten på. Det er tid til en opsamling på ugen.
Hvad fremtiden angår, er vi lige så blinde som vores forfædre, skrev Primo Levi. Dommedagsuret er nok tænkt som en hjælp.

Hvad fremtiden angår, er vi lige så blinde som vores forfædre, skrev Primo Levi. Dommedagsuret er nok tænkt som en hjælp.

Eva Hambach

25. januar 2020

Anden Verdenskrig er ikke slut endnu. Det kan godt være, at unge i dag oplever krigen som noget fjernt, men nu er det jo heller ikke ligefrem ungdommen, der bestemmer her i verden.

Vendte man i denne uge blikket mod Jerusalem, var det da også mest ældre distingverede statsoverhoveder, der besteg talerstolen ved markeringen af 75-året for befrielsen af nazisternes berygtede udryddelseslejr Auschwitz.

»Mindet om Holocaust vil kun fortsætte med at være en lektie og en advarsel, hvis den sande historie bliver fortalt uden at udelade fakta. Uheldigvis er Holocaust i dag blevet til et politisk spørgsmål,« sagde Ruslands præsident, Vladimir Putin, under sin tale – en bemærkning, der ikke var helt uden ironisk potentiale.

For Polen og Rusland er for tiden i lidt af en beef over Anden Verdenskrig, da Putin har antydet, at Polen havde skyld i krigsudbruddet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Thomas Tanghus
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Kim Øverup
Olaf Tehrani, Thomas Tanghus, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Kim Øverup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

43 af de rigeste mennesker i verden ejer nu lige så meget som 4.900.000.000 mennesker af de fattigste tilsammen. Og det lyder helt urimelig.

Men...

Hvis de 43 rigeste menneskers formue blev delt ud til de 4.900.000.000 fattigste mennesker ville klimabelastningen og ressource overforbruget eksplodere.

Et sandt dilemma. Ikke sandt.