Koranen har gjort Sara Omar klogere på, hvordan hun ikke vil leve

Informations ugentlige interview om læsevaner er i denne uge med forfatter Sara Omar, der er romanaktuel med ’Skyggedanseren’. Sara Omar har stor respekt for de værker, hun læser, for hun ved, hvad det kræver af en forfatter at skrive en bog
Sara Omar anbefaler bøger, der handler om kvinders styrke, værdighed og selvanerkendelse. 

Sara Omar anbefaler bøger, der handler om kvinders styrke, værdighed og selvanerkendelse. 

Miriam Dalsgaard

Moderne Tider
4. januar 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Dødevaskeren og Skyggedanseren. Fordi min mission er, at mine ord vil åbne mange læseres øjne og skabe indsigt, der kan skabe forandring. Og Simone de Beauvoirs Det andet køn, Maya Angelous Jeg ved, hvorfor fuglen synger i sit bur samt Virginia Woolfs Sit eget værelse. Alle tre handler om kvinders styrke, værdighed og selvanerkendelse.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Koranen. Den har gjort mig klogere på, hvordan jeg ikke har lyst til at leve mit liv. Der er mange smukke ting i Koranen, men de kvindeundertrykkende elementer er nedværdigende og uacceptable. Hvis du som menneske vil vide, hvad det er, du ikke skal defineres som, og hvad du ikke vil finde dig i, så skal du forholde dig kritisk til de monoteistiske bøger. Finde dit eget lys i dem og ikke tage hvert ord for gode varer.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Ikke en, jeg kan huske.«

– Hvilken type læser er du?

»En studerende type. Jeg gennemanalyserer og gennemtænker alt, hvad jeg læser. Og forsøger at have stor respekt for værket undervejs, fordi jeg ved, hvor meget det kræver af en forfatter at få skrevet en bog.«

– Hvornår læser du?

»For det meste når andre sover. Verden og jeg er i ro i de sene timer, og når jeg sætter mig og læser en bog, har jeg brug for fuld koncentration, så jeg kan læse den uden at blive forstyrret af andre tanker og omgivelser.«

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her