Læsetid: 10 min.

Vi lyttede med, da tre herboende iranere ringede hjem til familien for at høre, hvordan det går

Der bor 21.577 iranske indvandrere og efterkommere i Danmark. Efter USA’s likvidering af topgeneralen Suleimani, det iranske styres gengældelsesangreb og dets indrømmelse af, at det iranske militær ved en fejl skød et passagerfly ned, er fremtiden usikker. Oprør og bekymringer bobler i gaderne og i sindet. Men hvad taler herboende iranere med deres kære om, når de ringer til dem i Iran?
Der bor 21.577 iranske indvandrere og efterkommere i Danmark. Efter USA’s likvidering af topgeneralen Suleimani, det iranske styres gengældelsesangreb og dets indrømmelse af, at det iranske militær ved en fejl skød et passagerfly ned, er fremtiden usikker. Oprør og bekymringer bobler i gaderne og i sindet. Men hvad taler herboende iranere med deres kære om, når de ringer til dem i Iran?

Illustration: Sara Houmann Mortensen

25. januar 2020

»Min far har været syg siden Suleimani blev dræbt«

Aidin og Milad er fætre. Aidin er 29 år, bor i Danmark og arbejder som freelancer og musikunderviser, mens Milad på 31 har en butik med brugskunst midt i Teheran. I lyset af uroen i Iran taler de for tiden sammen en gang om ugen – og et par gange om året, tager Aidin også ned for at besøge Milad og resten af familien, som fortsat bor i Iran. Deres samtale, som Information lyttede med på, fandt sted onsdag midt på dagen, hvor der som regel er roligt i Milads butik

Aidin: »Hej, hvordan går det?«

Milad: »Tak, det går godt.«

Aidin: »Og tillykke med din nevø.«

Milad: »Tak, det er nu 12 år siden, at min bror og hans kone blev gift, og nu har de så besluttet at få et barn.«

Aidin: »Hvor længe er det nu siden, du har set din bror?«

Milad: »Det er præcis ni år siden. For nylig besluttede han, at han gerne ville komme og besøge os her I Iran fra USA, hvor han jo bor nu. Det er typisk, at de vil komme og besøge os nu, hvor situationen er, som den er.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Eva Schwanenflügel
  • Peter Wulff
  • Carsten Munk
  • Peter Beck-Lauritzen
  • David Zennaro
  • Gert Romme
  • Viggo Okholm
Oluf Husted, Eva Schwanenflügel, Peter Wulff, Carsten Munk, Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro, Gert Romme og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Almindelig menneske bekymring og håb samtidig. Faktisk en god ide at gøre det her.

Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Dennis Tomsen, David Zennaro og Gert Romme anbefalede denne kommentar