Læsetid: 10 min.

OK20: Metalformanden har landets mest magtfulde netværk – og han bruger det

Metalformanden Claus Jensen er fagforeningsboss af den gamle skole. Og så har han landets mest magtfulde netværk. Det skal hjælpe ham, når han i disse dage forhandler en overenskomst, der har betydning for mere end 600.000 lønmodtagere
Fagbevægelsens sidste dinosaur. Sådan bliver Dansk Metals formand, Claus Jensen, karakteriseret af sin tidligere formandskollega Dennis Kristensen fra FOA. Claus Jensen selv har ikke ønsket at medvirke i denne artikel.

Fagbevægelsens sidste dinosaur. Sådan bliver Dansk Metals formand, Claus Jensen, karakteriseret af sin tidligere formandskollega Dennis Kristensen fra FOA. Claus Jensen selv har ikke ønsket at medvirke i denne artikel.

Mads Joakim Rimer Rasmussen

1. februar 2020

Formanden for Dansk Metal og CO-Industri, Claus Jensen, har det største netværk blandt Danmarks magtelite – overhovedet.

Det er større end statsministerens og hendes ministres, større end dronning Margrethes og landets største virksomhedsdirektørers. Og større end de øvrige fagforeningsformænds – selv om Dansk Metal kun er det fjerdestørste fagforbund.

En gruppe forskere fra Copenhagen Business School har forsøgt at visualisere Claus Jensens netværk. I deres graf (se nederst i artiklen) tegner der sig et stort edderkoppespind fyldt med små tråde ud fra ham. Hver især strækker de sig ud til de bestyrelser og udvalg, han sidder i, og som giver adgang til nye netværk af magtfulde mennesker. 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Møller Jensen
Niels Møller Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu