Læsetid: 3 min.

Det er svært at være eskapist med de royale, vi holder os

De kongelige og en mulig krig har domineret denne uges nyhedsstrøm. Mens en ny storkrig i Mellemøsten udeblev, meddelte kronprinseparret, at de ikke ønsker at lære Danmark bedre at kende, samtidig med at Prins Harry og Meghan Markle oplyste, at de vil trække stikket
Det er svært at være eskapist med de royale, vi holder os. Ikke bare vores egne, men også prins Harry og prinsesse Meghan.

Det er svært at være eskapist med de royale, vi holder os. Ikke bare vores egne, men også prins Harry og prinsesse Meghan.

Ritzau Scanpix

11. januar 2020

Læste man Ritzaus nyheder tidligt mandag morgen, var det tydeligt at se, at ugen havde fået det helt forkerte ben ud af sengen.

Mens vi sov, havde USA’s præsident, Trump, meddelt, at han sagtens kunne beordre nye angreb mod Iran uden at spørge Kongressen om lov – og eftersom han jo et par dage forinden havde fået nakket en højtstående iransk militærleder, var det ikke ligefrem beroligende.

Meget bedre blev det ikke i næste overskrift, hvor Trump truede Irak med drastiske sanktioner, hvis de gjorde alvor af at kyle de amerikanske tropper ud på røv og albuer.

Bagefter kunne man læse om, hvordan europæiske ledere vimsede rundt som den gamle verdens kustoder og forsøgte at presse Iran tilbage i atomaftalen.

Næste nyhed: Tyrkiet sendte tropper til Libyen, så noget om Venezuela, som man ellers lykkeligt havde glemt, derefter noget om Australiens brande, som var ulykkeligt præsente – og så til sidst en hjemlig historie fra Jyllands-Posten om, at næsten en halv million danske bygninger ligger langs åer og kunne blive ramt af oversvømmelse.

Det var mandag, klokken var 6.30 om morgenen, og en ny uge var i gang.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer