Læsetid: 5 min.

Toni Kroos er et godt eksempel på, hvordan 8’eren er vokset til en spiller med mange facetter

I gamle dage var 8’eren en firkantet bisse, energisk og arbejdsom og ikke smart nok til at være rigtig forward. I dag er 8’eren en kompleks størrelse og sindbilledet på fodboldens modernitet
Real Madrids tyske midtbanespiller Toni Kroos inkarnerer den moderne 8’er. Det er i høj grad 8’eren, der har overbikket og forbinder forsvar og angreb. Her fejrer han et mål scoret i onsdagens spanske supercup-kamp mod Valencia.

Real Madrids tyske midtbanespiller Toni Kroos inkarnerer den moderne 8’er. Det er i høj grad 8’eren, der har overbikket og forbinder forsvar og angreb. Her fejrer han et mål scoret i onsdagens spanske supercup-kamp mod Valencia.

Fayez Nureldine

11. januar 2020

I filmen Toni Kroos fra 2019 får vi det at vide igen og igen: Den 30-årige tyske Real Madrid-spiller er hverken stor, hurtig eller stærk. Men han har et blik for spillet som ingen anden. Som en metronom dikterer han rytmen. Holdkammeraten Luka Modric, Ballon d’Or-vinder og en af de mest elegante karakterer på grønsværen, fortæller:

»Når Toni vil have, vi skal spille langsomt, spiller vi langsomt. Når han vil have, vi skal spille hurtigt, spiller vi hurtigt.«

Det seneste tiår er 8’eren vokset til en spiller med mange facetter. Der er stadig de engelske slidere, rødmossede og iltre, men de er i stigende grad erstattet af spillere med flere og mere komplekse opgaver. 8’eren er blevet en eftertragtet handelsvare.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu