Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Hvor er der en tuba?

En af verdens store industrikonger, Carlos Ghosn, skulle angiveligt have sneget sig ud af Japan, hvor han var taget for økonomisk fifleri, i en instrumentkasse. Dronning Margrethe holdt nytårstale, hvor hun forkølet forkyndte omsorg for kloden, og Donald Trump sørgede for kraftig eskalering af konflikten mellem USA og Iran
Da dronningen sidste år i sin nytårstale ønskede mindre grådighed fra samfundets spidser, lød hun nærmest som en alternativist. Da hun i år talte om klimakrisen, lød hun som langt de fleste af Folketingets partier. Nu mangler vi bare lidt mere handling.

Da dronningen sidste år i sin nytårstale ønskede mindre grådighed fra samfundets spidser, lød hun nærmest som en alternativist. Da hun i år talte om klimakrisen, lød hun som langt de fleste af Folketingets partier. Nu mangler vi bare lidt mere handling.

Ida Guldbæk Arentsen

4. januar 2020

Også i år har flere nok oplevet at stå skuffet tilbage efter nytårsaften, fordi de fejlagtigt troede, at årets sidste dag ville blive årets vildeste. Men i år der var i hvert fald én mand, der havde det fuldstændig maxi til nytår.

Carlos Ghosn hedder han, og han var for ikke så længe siden en af verdens store industrikonger – topdirektør i det japanske bilfirma Nissan. Men i slutningen af 2018 blev han fyret og anklaget for økonomiske fiflerier, og sådan endte 2019 som én lang øv-dag for ham.

Efter at have betalt en milliard yen (knap 60 millioner kroner) i kaution rykkede han i marts ud af fængsel og hjem i sit hus, der blev kameraovervåget døgnet rundt.

Men da årets sidste dag oprandt denne uge, udsendte han en meddelelse til verden:

»Jeg er undsluppet uretfærdigheden,« lød den.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Oluf Husted, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu