Satire
Læsetid: 1 min.

Værsgo, Kina: Her er seks dannebrogsflag, der kan pisse danskerne af

Hvis Kina virkeligt vil såre os, må de stikke kniven ind helt andre steder, og som den diplomatiske venskabsnation vi er, har vi lavet seks flag, som virkeligt kan fornærme os danskere
Hvis Kina virkeligt vil såre os, må de stikke kniven ind helt andre steder, og som den diplomatiske venskabsnation vi er, har vi lavet seks flag, som virkeligt kan fornærme os danskere

Sara Houmann Mortensen

Moderne Tider
1. februar 2020

Kineserne er sure og prøver at give igen af samme skuffe som Jyllands-Posten med karikaturer af dannebrog indsmurt i tissemænd og svastika. Problemet er bare, at det ikke rigtigt krænker eller fornedrer. Her er Informations seks bud på et dannebrogsflag, der kan få danskerne op i det røde felt. 

1. Dannebrog med Kim Larsen med en bombe i sixpencen

Kim Larsen er danskernes Muhammed. Et ukrænkeligt symbol på alt det, vi elsker.

Sara Houmann Mortensen

2. Dannebrog med en håndbold med en lort ovenpå

Vi opfandt håndbolden. Vi specialdesignede en sport til gæve jyder, men blev slået ud af EM allerede i den indledende runde. En totalfiasko, vi stadig kæmper med at fortrænge og rejse os efter.

Sara Houmann Mortensen

3. Dannebrog med Pia Kjærsgaard i seng med Yahya Hassan

I Danmark går vi meget op i at grave grøfter. At se dronningen af højrefløjen under samme dyne som Danmarks fallerede præmieperker nummer ét, vil være en hån mod hele den politiske fløjkrig, vi har brugt 20 år på at udkæmpe.

Sara Houmann Mortensen

4. Dannebrog med citatet ’I Danmark behandler vi dyrene godt’ og billedet af for eksempel et dødt slagtesvin, der hænger på en kødkrog

Behøver ingen uddybning, men vil helt sikkert vække vrede og forargelse.

Sara Houmann Mortensen

5. Dannebrog med en tube Kalles Kaviar, som der kommer en hundelort ud af

Genistregen her ligger i at forveksle Danmark med Sverige. For er der noget, som virkeligt kan gøre os rasende, så er det, når udlandet betragter os som en ubetydelig miniputnation, man let kan komme til at forveksle med andre små pislande.

Sara Houmann Mortensen

6. AGF’s logo udformet som et flag med teksten ’Danish for idiot’ henover

Danskerne som folkefærd er nærmest umulige at provokere, men aarhusianere er på grund af deres kroniske mindreværdskompleks altid oppe på dupperne og krænkelsesparate. Gør man grin med Aarhus, gør man i hvert fald et par hundredetusinder edderspændt rasende.

Sara Houmann Mortensen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Godt forsøg, Information.
Men jeg føler mig stadig ikke krænket..
Gad vide om jeg er blevet krænkelsesresistent på Danmarks vegne ??? ;-)

Christian Skoubye, Kenneth Krabat, Rolf Andersen, Niels Christensen, Jakob Silberbrandt, Nille Torsen, Mikkel Zess, Mogens Holme, Sven Elming, Birte Pedersen, Katrine Damm, Alvin Jensen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Dannebrog er mere hårdhudet, end som så. Dannebrog har næsten 1000 års livserfaring, men det har Kina jo også og endda meget mere end 1000 år, så, hvorfor denne "flag-panik"!

Niels-Simon Larsen

Det er rart at få et godt grin med i abonnementet.

Maj Rørdam Nielsen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Gitte Loeyche og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Hvornår overvejer nogen, hvorledes vi kan hjælpe kineserne med at bekæmpe Corona virusens udbredelse ?. Morskaben i Wuhan og andre kinesiske storbyer er til at overse med over 200 døde som følge af denne sygdom.

Fremfor at pjatte rundt med skøre debatter om flag og miskredit af flag.

Nikolaj Lomholt, Randi Christiansen, Henning Kjær, Olav Bo Hessellund, Maria Francisca Torrezão, Torben K L Jensen, Alvin Jensen, Inger Jensen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

I mangler i den grad Dannebrog med penicellingrisen.

Randi Christiansen, Henning Kjær, Kirsten Lindemark, Nille Torsen, Mikkel Zess, Mogens Holme, Katrine Damm, Birte Pedersen, Torben K L Jensen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Hvad nu Kalles kaviar har at gøre med Informations infantile pjat, kan man så undres over.

Arne Albatros Olsen og Claus Schandorff anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Dannebrog er mest udbredt til fødselsdage, juletræer og modtagelse af familie fra udlandet. Ingen kan blive ophidset over latterliggørelse af verdens mest folkelige symbol på fest og ballade.

Søren Nielsen

Et Dannebrog med regnbuefarver og HIV-virus ville nok krænke nogen.

Søren Kristensen

Uanset hvor meget vi maltrakterer dannebrog, i et forsøg på at illusterere vor egen tolerance, ændrer det ikke ved at kineserne har et andet forhold til ytringsfrihed, såvel som til deres flag. Skal vi så lade være med at lave satire, af den grund? Nej, selvfølgelig skal vi ikke det. Samtidig er der heller ikke noget forkert i at sige undskyld, hvis og når vi krænker nogen. En undkyldning må bare ikke blive ensbetydedende med at vi ikke gør det igen. For det gør vi, så længe ytringsfrihed er en væsentlig del af vores selvopfattelse, ligesom det ligger i kineserens at føle sig krænket. På den måde bevarer vi folkeslagenes forskellighed og den er der hårdt brug for, i en tid hvor ensartethed og middelmådighed breder sig som en steppebrand, ikke mindst takket være de sociale medier.

Bent Lerche, Randi Christiansen, Henning Kjær, Hannibal Knudsen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Dannebro, undskyld.

Bent Nørgaard

Skønt at være krænkelsesresistent! Så nu vil jeg spille :I Danmark er jeg født, efterfulgt af : der er føget ugræs over hegnet. Livet er en stor gave!

Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Nu vil kineserne også have fjernet en skulptur fra Christiansborg slotsplads, hvis ikke vi vil risikere at 'skade de dansk-kinesiske relationer...'

Hvad bliver det næste? At danske medier ikke bør citere kina-kritiske politikere?

Rolf Andersen, Carsten Svendsen, Anna Regine Irgens Bromann, Kim Houmøller, Niels-Simon Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Søren Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Sjovt nok blev mange krænkede, da Pia Kjærsgaard hang Dannebrog op i Folketinget.
Nok fordi det underforstået var som at sige, at DF havde patent på flaget ;-)

Randi Christiansen, Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Birte Pedersen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Min favorit her er nr. fem; den med Kalles kaviar, - så får vi også lige pisset på Sverige; endnu en dansk national-sport.

Nu smager det noget underlødige produkt faktisk ret godt, lidt ligesom som med den danske RejeOst ;-)
(Min dårlige smag selvfølgelig ;))

Birte Pedersen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Katrine, he he, krænkelse by proxy ;-)

Birte Pedersen, Katrine Damm, Torben K L Jensen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Jeg mindes daværende kulturminister Jytte Hildens udtalelse fra april 1995: "Dannebrog hører ikke hjemme i et maleri." Det må vel også gælde tegninger og andre landes flag. Eller er det pludselig blevet stuerent, hvis det bare går ud over de røde, når de hoster sig ihjel?

Eva Schwanenflügel

Noget i den dur (Dannebrog pr stedfortræder) der faktisk godt kan krænke mig, er når et glas asier med "hjemmelavet" samt det danske flag, ved nærmere eftersyn (med mikroskop !!) viser sig at være produceret i fx Polen..

Randi Christiansen, Lillian Larsen, Birte Pedersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvad med om vi begynder at vise kineserne et Dannebrog i splitudgaven bare for at vise at den danske befolkning har delte meninger i Flagkrigen ?

Lillian Larsen, Birte Pedersen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Eva, ja vildledende markedsføring er træls og plat og bevæger sig vist også på kanten af lovgivningen.

Mht til Fru eks-formandens ophængning af flaget i Folketinget, var jeg: 1.
Overrasket over, at det ikke hang der i forvejen, det er da vist ret almindeligt at et lands flag hænger i rummet, hvor den lovgivende forsamling holder til
2: Syntes jeg, det var noget pjat og noget underskudsagtigt, dem der skabte sig så meget over lige dét.

Personligt er jeg ikke vild med farven 'postkasserød' kun lige til postkasser, flaget og så selvfølgelig RØD FRONT ;-)

I Haveforeningen er vi faldet noget af på den med at flage de senere år, og her er faktisk (desværre) en del DF-ere, så det er vist mest pga dovenskab...
Vi må prøve at komme lidt i omdrejninger igen, for lige i HF i hvert fald ser det sqi meget godt ud sådan en søndag, specielt hvis himlen er blå og så er fælleshuset også åbent, åh ja, nu er der ikke så lang tid til sæsonen starter :-)

Birte Pedersen

Jeg synes det danske flag, Dannebrog, er det smukkeste flag i verden, og det på trods af at min gamle Far, (født i 1917 og er for længst død) kaldte det for, iskagebod flaget, men det havde han nok ret i.

Terkel Brenøe

De kinesiske myndigheder bør jo bare opfordre de kinesiske rejsearrangører til at informere de rejselystne kinesere om at danskerne generelt ringeagter og foragter både Kina og kineserne og holder sig for næsen når de tager imod kinesiske penge. Der er jo så mange andre smukke steder i verden, hvor kinesere er langt mere respekterede og velkomne end i Danmark. Ingen grund til at de lægger deres penge her.

Eva Schwanenflügel

Katrine, eksformandindens stunt var velberegnet, og sigtekornet fangede især Enhedslisten på vildveje, ganske som hun havde intenderet; thi hvem kan dog være imod at det danske flag pryder Folketinget?
Indimellem er tavshed guld når det gælder krænkelser..

Oh, i din Haveforening kunne I jo åbne en rød-hvid jordbærbod - og reklamere med at den er uden overvågning..? ;-)

God fornøjelse når sæsonen åbner, det bliver vist iøvrigt flere uger tidligere end normalt :-O

Eva, ja det var faktisk Enhedslisten, jeg syntes var noget underskudsagtige lige på den...
Som Karen Syberg skrev for et stykke tid siden: lad os tage flaget tilbage, for det er nemlig vores alle sammens!

Sæsonen, ligegyldigt vejr og vind, starter først 1.april, for vi er ikke helårs - men vandet kunne have været åbnet hele denne ikke-vinter...
Jeg fik i øvrigt formuleret mig dumt, da jeg skrev, at der desværre er en del DF-ere i HF, for det der gør mig trist er, at de ikke gennemskuer, at DF ikke tjener deres interesser, når det kommer til stykket...
Nej videoovervågning har vi ikke i HF, vi har kun den form for overvågning, som der kan være i en landsby, hvor en enkelt fjer kan gå hen og blive til fem høns;)

Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kasper Frausing

Københavnsk jydebashing og svenskerhån, forklædt som højpandet dansk selvironi...

He he Kasper Frausing, så var der (endelig) én, der for alvor bed på krænkelses-krogen ;-)

Carl Martin Jørgensen, Bent Nørgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

GAB! ☯ ☇ ☏ ⚾

Bjørn Pedersen

Det er svært at komme på noget alle danskere ville blive stødt over, men... Eftersom kineserne jo også har magtfulde nationalister der helst så muslimer udryddet fra "deres" land, så kan de jo lave en tegning af et Dannebrogskors, der bliver bøjet om til en halvmåne af en skræmmende muslim med en stor næse. Jeg kan garantere for at der nok skal være danskere, der vil blive foraget af dét.

Niels-Simon Larsen

Hvis Kina er rigtig gal på os, så kan vi vel slippe for kinesiske turister og studenter. Ellers er man jo ikke rigtig gal på os. Vi er jo heller ikke så gale på Saudi-Arabien og de andre demokratiske skodstater, at vi ikke vil handle med dem. Det går nok over, og hvis de kinesiske ledere bliver ved, kan de få deres pandaer tilbage med tak for lån.
Inf. vil nok snart få en henvendelse pga de kritiske kommentarer her. I skal lige passe på, I der vil til Kina.

Randi Christiansen, Mikkel Zess og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Katrine Damm
01. februar, 2020 - 17:04:
"Som Karen Syberg skrev for et stykke tid siden: lad os tage flaget tilbage, for det er nemlig vores alle sammens".

YES !!!!
Nu ved jeg, hvorfor det ikke virker at krænke Dannebrog, hverken med Kalles Kaviar eller en radikaliseret Kim Larsen; eller som de kinesiske botter med dødningehoveder og nazisymboler..

Mit INDVENDIGE flag er der nemlig ingen der kan røre.
Måske er det i virkeligheden netop det, der gør flaget usårligt..?
Vores Dannebrog er gennem mere end hundrede år blevet fuldkommen internaliseret gennem alle de begivenheder hvor det har spillet en rolle - og det er ved enhver festlig (og sørgelig) lejlighed :-)

Desuden er Dannebrog selvfølgelig verdens smukkeste flag ;-)

Rolf Andersen, Katrine Damm, Peter Beck-Lauritzen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar

Oh Eva, nu bliver du da en smule højstemt, men jeg er jo også vokset op i DK og med Dannebrog, sårn' er det jo, det er Danmarks flag, så det er der jo ikke rigtigt noget at rafle om, ej heller om der skulle være et eller flere partier, der får ideer om at prøve at tage patent på den sag.
Jeg har så vist været græker i et tidligere liv, for jeg synes, at det græske flag (også) er så smukt:)

"Men jeg føler mig stadig ikke krænket.."

Og hvis du følte dig krænket var det dit problem.

Fordi kineserrne bliver fortørnet over at se deres flag tegnet med symboler på vira, så er det kun af mangel på viden om andres kultur kan være helt anderledes end vores, at nogen kan tro det kan oversættes/sammenlignes 1-1.

Eva Schwanenflügel

Katrine, måske indvendigt højstemt..
Det er vist majet dænsk ;-)

Eva Schwanenflügel

PS. Jeg er enig med dig i at det græske flag også er smukt; man kommer til at tænke på de kridhvide huse ved det akvamarinblå hav, suk..

Søren Fosberg

Intet kan bringe mine tårer frem som synet af Dannebrog i modvind. Det skulle da lige være kommentarerne fra Informations faste debattører.

Randi Christiansen

Ok, vi ka da osse bare være fcking ligeglade med kineserne, hvis de er så krænkelsesparate, at de ikke kan tåle at blive svinet til af grisenationen ... de må bare købe deres svin et andet sted, jeg er også monstertræt af at bo midt i et griselokum. På tide der blir muget ud

Sören Tolsgaard

Britterne kan om nogen samles om flag og fællessang:

'Land of Hope and Glory' (Edward Elgar)
https://www.youtube.com/watch?v=Vvgl_2JRIUs

Og så kan de tage tykt pis på det hele (strengt forbudt i Kina!):

'God Save the Queen' (Sex pistols)
https://www.youtube.com/watch?v=S1O0m9UXAwk

Thomas Krogh, Bent Nørgaard og Niels Christensen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jeg tror simpelthen ikke at der er noget der kan pisse danskerne kollektivt af.

Og jeg tror heller ikke der er noget der kan pisse kinesere, arabere, eller israelere o.s.v kollektivt af.
Dertil er der alt for mange mennesker overalt der evner at trække på skuldrene af provokationer.

Randi Christiansen

Lige meget hvad, er det så ikke dumt at give nogen anledning til at spille krænkelseskortet? Med mindre der er virkelig vigtige emner på spil - som f.eks. israelernes behandling af palæstinenserne. Der er ekstremt krænkende.

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Selvcensur er , i ordets betydning, noget den enkelte afgør; Uanset om andre synes det er dumt at ytre noget givent eller ej.

Og censur kan ingensinde genindføres; som det står i grundloven.

Personligt synes jeg at flaget med virus var en ubetænksomhed som JP godt kunne have erkendt og herefter beklaget/undskyldt. Staten kan naturligvis ikke gå ind og regulere
At kineserne vil have fjernet Galschøits skulptur skal de overhovedet ikke blande sig i.

Kasper Frausing, Rolf Andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

" At kineserne vil have fjernet Galschøits skulptur skal de overhovedet ikke blande sig i."

Samme som for Muhammed tegningerne. Hvilket for øvrigt til at starte med med en analyse i selvcensur

Carsten Hansen

Nils Bøjden.

Ja; Præcis som med Mohammedtegningerne.

Randi Christiansen

"At kineserne vil have fjernet Galschøits skulptur skal de overhovedet ikke blande sig i."

Ih, hvor vi gungrer, sagde musen ... jaja, men glem ikke historien om david og goliath - nejnej ok, kæmp for alt hvad du har kært. Osv - hørte i dag om bogen 'confessions of an economic hitman' hvor forfatteren fortæller, at først bliver 'the target', grækenland f.eks., tilbudt 'favorable' lån, og hvis der nægtes, truer långiverne med at sende sjakalerne. Så deet ... lad os da endelig gungre, især hvis intet andet hjælper, må man jo gribe til sidste udvej. Desperados - frihedskæmpere eller terrorister?

Carsten Hansen

Randi Christensen.

Er du modstander af den venstreorienterede Galschøit og hans markering for demokratiet ?.

Og mener du at Kina skal bestemme hvad der må opstilles af kunst i Danmark ?

Carsten Hansen

Eller har jeg misforstået dit indlæg ?

Randi Christiansen

@carsten - jeg er vild med galschøit, og nej, lad os endelig gungre det bedste, vi kan. Dér, hvor det giver mening. Og hvor er så det? Tja, bombom - som du måske husker, syntes jeg ikke, at det gav mening at give muhamedanerne en grund til at hidse sig op. Jeg synes heller ikke, at jp's seneste stunt er særlig begavet, men det eneste svar, jeg mener, man bør give diverse statsoverhoveder, er et eksemplar af dansk lovgivning fulgt af et spørgsmål om, hvorvidt de pågældende virkelig mener, at dansk lov bør underlægges deres? Og så kan man evt efterfølgende overdænge dem med personlige undskyldninger, hvis man har lyst til det.

Carsten Hansen

Randi Christaiansen.

Vores uenighed om Mohammedtegningerne kan jeg huske.
Vores enighed om at JP burde have erkendt at det ikke var nødvendigt med flag-stuntet består.
At Galscchøits skulptur er på sin plads er jeg ikke i tvivl om.

Randi Christiansen

Og så der lige den her om coronavirusets mulige ophav

https://www.facebook.com/100002666805184/posts/2694508793981321/