Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg blev glemt på valentinsdag – igen

Hver uge svarer Brevkassen i Moderne Tider på spørgsmål fra læserne. Her er en kvinde ved at være træt af sin kærestes uduelighed, når det handler om at udvise kærlighed og opmærksomhed
Hver uge svarer Brevkassen i Moderne Tider på spørgsmål fra læserne. Her er en kvinde ved at være træt af sin kærestes uduelighed, når det handler om at udvise kærlighed og opmærksomhed

Mia Mottelson

Moderne Tider
22. februar 2020

Jeg er simpelthen ved at være så træt af at servicere min kæreste i hoved og røv. Han glemmer konstant valentinsdag, og jeg får aldrig en eneste rose – eller bare en blomst, han har plukket, så ved jeg, han har skænket mig en tanke.

Valentinsdag gav jeg ham et lækkert joggingsæt, fordi han elsker at hoppe i det, når han kommer fra arbejde – en gave, jeg gav ham, fordi jeg elsker ham. Men det er, som om han ikke gider bruge tid på mig, i hvert fald kommer han ofte meget sent hjem.

Jeg har konfronteret ham, men han svarer bare: »Hov, det glemte jeg,« – eller snakker udenom.

Jeg kan bare mærke på mig selv, at jeg er ved at være så ked af det ... at jeg faktisk bliver sur indvendig, hvad gør jeg? (Forkortet af red.)

— Frøken Heartbroken

Svar I:

Her forventes det jo af mig, at jeg raser lidt mod valentinsdag som det perverst forbrugeristiske og bedagede antifeministiske frø af ugræs, der er føget over Atlanten, det er. Så: Grrr. blablabla. Grrr.

Og så til det, du spørger om: Hvordan får jeg ham til at vise, at han værdsætter mig, på et sprog som jeg forstår? Det gør du ved at fortælle ham, hvorfor gaver betyder så meget for dig. For det kan nemlig være, at han bare ikke forstår det. Jeg forstår det for eksempel ikke rigtig. Jeg vil hellere have en serenade (aldrig sket). Andre mærker det ved fysisk kontakt. Andre igen gennem opvask.

Men først og fremmest skal du finde ud af, hvordan han så viser kærlighed. Det kan godt være lidt skræmmende, for risikoen er, at du kommer frem til, at det gør han faktisk ikke – du skriver jo, at han heller ikke for alvor gider at spendere tid med dig. Og i så fald skal du nok overveje at finde en mindre karrig fyr at fejre næste perverst forbrugeristiske og bedaget antifeministiske valentinsaften med.

— Anna von Sperling

Svar II A:

Fyr ham.

Svar II B:

Eller lidt længere variant: Man bliver ikke fed af den mad, man æder mellem jul og nytår, men af den mad, man æder mellem nytår og jul.

Tilsvarende er det med kærligheden: Du bliver ikke overskudsagtigt helårsglad af den kærlighed, din kæreste udviser på valentinsdag. Men er han med dig, og gør han dig glad på alle årets øvrige 364 dage, så er det fint.

Hvis du på den anden side er endt som reservemor for en glemsom nar, der ikke gider dig og kommer sent hjem, så giv ham dog et los i røven, og find en anden, der vil dig – og som er i stand til at vise det.

— Bo Elkjær

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Til næste år; giv ham et gavekort til en lingeri-butik ;-)

Den kære ungersvend skal bare opdrages lidt,
kig ham længe ind i øjnene og giv ham et gok i nødden.

Så skal han nok vågne op og udvise dig lidt mere opmærksomhed.