Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Må man forlade et sovende barn?

Hver uge svarer Moderne Tiders på brevkassespørgsmål fra læserne. Er det for eksempel i orden at lade en toårig sove alene i lejligheden, mens mor er i kiosken efter slik
Hver uge svarer Moderne Tiders på brevkassespørgsmål fra læserne. Er det for eksempel i orden at lade en toårig sove alene i lejligheden, mens mor er i kiosken efter slik

Mia Mottelson

Moderne Tider
8. februar 2020

Jeg er alenemor til en toårig. Jeg går som regel tidligt fra arbejde, så jeg kan tilbringe eftermiddagen med mit barn, og så arbejde igen om aftenen. Når jeg handler, har jeg sjældent lyst til slik og søde sager, men om aftenen, når jeg sætter mig foran computeren og logger på mailen, får jeg en ustyrlig trang til lakridser og chokolade.

Jeg har flere gange været ved at suse ud ad døren efter late night snacks, men så alligevel fortrudt. For man jo ikke kan efterlade et sovende barn alene. Eller kan man? Vi taler om 10 minutter, så er jeg tilbage igen.

Alenemor

Svar I:

Selvfølgelig kan man det. Men jeg kunne ikke drømme om at gøre det. I mit tilfælde skyldes det, at jeg er vanvittig ængstelig.

Jeg ville derfor være ganske overbevist om, at det eneste, der forhindrede dingoen i at tage min baby var, at jorden i samme øjeblik åbnede sig og slugte hele bygningen. Og så stod jeg ligesom der med en Yankiebar.

Men jeg fornemmer, at dit problem ligger et andet sted. For man køber jo ikke toiletpapir, fordi man skal tisse. Man gør det fordi man ved, at man skal tisse på et senere tidspunkt.

Så der må være en anden stemme, der holder dig fra, at købe noget sødt om eftermiddagen. Det her kunne være en anledning til at tage dig af den.

— Anna von Sperling

Svar II:

Jeg er blandt familie og venner kendt for at være pragmatisk grænsende til det uansvarlige, når det kommer til den slags. Og jeg ville ikke gøre det. Måske hvis det var to til tre minutter, og man kunne lade være med at låse døren – eller hvis babyalarmen kunne række helt ned i kiosken. Men 10 minutter alene i en aflåst lejlighed er længe.

Jeg synes imidlertid, at alenemødre, der arbejder om aftenen for at få hverdagen til at hænge sammen, fortjener al det slik, kage, rødvin, laks og stenbiderrogn, som de har lyst – og råd – til. Jeg gætter på, at du tænker, at du strengt taget ikke har behov for lakrids og chokolade, når du køber ind – men det har du jo tydeligvis. Du har sågar skrevet det til Moderne Tiders brevkasse.

Da jeg går ud fra, at du godt kan finde ud af at købe havregryn, rugbrød og toiletpapir, selv om du ikke har lyst til nogen af delene, når du står nede i supermarkedet.

Så er mit råd ganske simpelt: Slik i kurven, Alenemor. Hellere for meget end for lidt, det er træls at løbe tør.

— Kristian Villesen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Selv om det handler om yngre alenemor, ( selv ældre af slagsen, kan heller ikke altid finde ud af, at skrive en lille dosmerseddel,) - langt de fleste, uanset alder, kan faktisk også huske hvad de ville købe, selv om dosmerseddelen, ligger derhjemme, - bare den er skrevet. Så lav nu den dosmerseddel. Så skal moderskabet, tages alvorligt. Så nytter det ikke at “føjte rundt i byen, efter slik, så barnet må sove alene, i lejligheden så længe.” Hvilket for mig, - nærmer sig, omsorgssvigt. Hvor er moderinstinktet blevet af.? Hvad med at prøve at tage sig sammen, og så lade være med at ulejlige, Informations brevkasse, med slags tåbeligheder.?

Eva Schwanenflügel

Det må handle om en speciel form for OCD eller overtro; ikke at handle slik før efter mørkets frembrud..

Se nu i øjnene - midt om dagen - at du altså kræver sukker når du sidder dér ved skærmen ;-)

når man har et barn, har man ansvaret for at tage sig af barnet.
10 min. kan synes af lidt, men hvis barnet vågner, når døren er lukket udefra, er 10 min dels lang tid, børn skal være stor før der er rimelig tidsfornemmelse, dels ved barnet jo ikke om det er forladt for evigt. en meget angstprovokerende situation. Så du skal selvfølgelig købe slik om dagen og blive hjemme. Eller undvære slik

Mads Hansen, Jeppe Lindholm, Mikkel Zess og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig kan man ikke lade sit barn være alene, og det har du jo heller ikke gjort. Så ignorer de kommentarer, der handler om omsorgssvigt. Men ja, husk at synde med slikket i dagslys :-)

Jeppe Lindholm

Giv den lille en snaps eller to før sengetid for at sikre den lille ikke vågner mens du er væk.

- Nej. Det er IKKE i orden at lade en 2 årig være alene tilbage i en bolig.

Kristian Jensen

Man skulle tro at den naturlige selektion forlængst havde udryddet de tåber, der tror at man kan skride fra et barn.