Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Må man forlade et sovende barn?

Hver uge svarer Moderne Tiders på brevkassespørgsmål fra læserne. Er det for eksempel i orden at lade en toårig sove alene i lejligheden, mens mor er i kiosken efter slik
Hver uge svarer Moderne Tiders på brevkassespørgsmål fra læserne. Er det for eksempel i orden at lade en toårig sove alene i lejligheden, mens mor er i kiosken efter slik

Mia Mottelson

8. februar 2020

Jeg er alenemor til en toårig. Jeg går som regel tidligt fra arbejde, så jeg kan tilbringe eftermiddagen med mit barn, og så arbejde igen om aftenen. Når jeg handler, har jeg sjældent lyst til slik og søde sager, men om aftenen, når jeg sætter mig foran computeren og logger på mailen, får jeg en ustyrlig trang til lakridser og chokolade.

Jeg har flere gange været ved at suse ud ad døren efter late night snacks, men så alligevel fortrudt. For man jo ikke kan efterlade et sovende barn alene. Eller kan man? Vi taler om 10 minutter, så er jeg tilbage igen.

Alenemor

Svar I:

Selvfølgelig kan man det. Men jeg kunne ikke drømme om at gøre det. I mit tilfælde skyldes det, at jeg er vanvittig ængstelig.

Jeg ville derfor være ganske overbevist om, at det eneste, der forhindrede dingoen i at tage min baby var, at jorden i samme øjeblik åbnede sig og slugte hele bygningen. Og så stod jeg ligesom der med en Yankiebar.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Selv om det handler om yngre alenemor, ( selv ældre af slagsen, kan heller ikke altid finde ud af, at skrive en lille dosmerseddel,) - langt de fleste, uanset alder, kan faktisk også huske hvad de ville købe, selv om dosmerseddelen, ligger derhjemme, - bare den er skrevet. Så lav nu den dosmerseddel. Så skal moderskabet, tages alvorligt. Så nytter det ikke at “føjte rundt i byen, efter slik, så barnet må sove alene, i lejligheden så længe.” Hvilket for mig, - nærmer sig, omsorgssvigt. Hvor er moderinstinktet blevet af.? Hvad med at prøve at tage sig sammen, og så lade være med at ulejlige, Informations brevkasse, med slags tåbeligheder.?

Eva Schwanenflügel

Det må handle om en speciel form for OCD eller overtro; ikke at handle slik før efter mørkets frembrud..

Se nu i øjnene - midt om dagen - at du altså kræver sukker når du sidder dér ved skærmen ;-)

når man har et barn, har man ansvaret for at tage sig af barnet.
10 min. kan synes af lidt, men hvis barnet vågner, når døren er lukket udefra, er 10 min dels lang tid, børn skal være stor før der er rimelig tidsfornemmelse, dels ved barnet jo ikke om det er forladt for evigt. en meget angstprovokerende situation. Så du skal selvfølgelig købe slik om dagen og blive hjemme. Eller undvære slik

Mads Hansen, Jeppe Lindholm, Mikkel Zess og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig kan man ikke lade sit barn være alene, og det har du jo heller ikke gjort. Så ignorer de kommentarer, der handler om omsorgssvigt. Men ja, husk at synde med slikket i dagslys :-)

Jeppe Lindholm

Giv den lille en snaps eller to før sengetid for at sikre den lille ikke vågner mens du er væk.

- Nej. Det er IKKE i orden at lade en 2 årig være alene tilbage i en bolig.