Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min yndlingssportsgren er blottet for moral

Hver uge svarer Brevkassen i Moderne Tider på spørgsmål fra læserne. I dette brevkasseindlæg spørger en læser, om man kan tillade sig at være fodboldbegejstret, når sportsgrenen samtidig er korrupt og udemokratisk
Hver uge svarer Brevkassen i Moderne Tider på spørgsmål fra læserne. I dette brevkasseindlæg spørger en læser, om man kan tillade sig at være fodboldbegejstret, når sportsgrenen samtidig er korrupt og udemokratisk

Mia Mottelson

22. februar 2020

Jeg er havnet i en småpersonlig first world-kattepine, formentlig som andre fodboldtilhængere. Det er især i kølvandet på den dom, Manchester City har fået for at bryde med reglerne for Financial Fair Play.

Min småiturevne sindstilstand skyldes, at jeg med en enorm grad af nydelse ser fodboldkampe, når jeg kan komme til det. Men det er jo sådan, at ud over selve spillet, er det måske den mest primitive, kapitalismedrevne, inkompetente og umoralske branche, der kan siges at eksistere.

De internationale forbund er korrupte. Firmaerne (klubberne) er udemokratiske. De ejes gerne af totalitære prinser eller vodkadrikkende rigmænd. De store spillere betaler ikke skat. Og det er ikke helt skævt at kalde arbejderne på diverse stadionbyggerier for slaver. Men hva’ faen. Det ændrer jo ikke ved underholdningsværdien i spillet.

Problemet er, at vi – tilhængerne, seerne – konstant er med til at holde liv i den kapitalisme-totalitære trædemølle, som fodboldverdenen egentlig er.

Er det fint nok bare at se den anden vej?

— K

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Bare rolig.

Professionel sport er gennemsyret af korruption, doping, mobning og andet godt.
Så det er altså ikke kun fodbold.

Når det er sagt, så kunne du undgå disse syndige og umoralske tendenser ved udelukkende at heppe på amatørklubber.

Henrik Brøndum

@Eva Schwanenflügel

Jeg mener du tager fejl. Professionel sport i USA er født som forretning i modsætning til de europæiske organisationer, der har udviklet sig til forretning. Derfor er der faktisk mindre korruption i professionel sport i USA end der er i Europa.

Eva Schwanenflügel

@ Henrik Brøndum

Det er meget muligt du har ret i at der er mindre korruption i professionel sport i USA, det ved jeg for lidt om.

Men da brevskribenten forholder sig til en europæisk fodboldklub, er det mit udgangspunkt.

Vedkommende skriver :

"Jeg er havnet i en småpersonlig first world-kattepine, formentlig som andre fodboldtilhængere. Det er især i kølvandet på den dom, Manchester City har fået for at bryde med reglerne for Financial Fair Play."

Og jeg ved da, at europæisk sport efterhånden er ramt af så mange skandaler, at det er et under nogen betragter udøvelsen som fair play overhovedet ;-)

Det en da en god ide, at holde sig for øje, at du som fodboldelsker er produktet i alt dette. Var du der ikke, var der ikke grobund for korruptionen.

Henrik Brøndum

@Eva Schwanenflügel

Jamen fint. Jeg læste som om du mente al professionel sport.

Som sagt enig i at de europæiske organisationer er håbløse, og den eneste farbare vej frem er disruption, og reetablering - måske efter US forbillede, men jeg ved ikke nok om det til at designe løsningen.