Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Den reaktionære opfinder

Mayor Pete har løsningen til dem, der både ønsker revolution og gerne vil bevare alt, som det er
Måske skal årsagen til Buttigiegs succes netop ikke findes i det, han har; men snarere i det, han ikke har eller ikke vil.

Måske skal årsagen til Buttigiegs succes netop ikke findes i det, han har; men snarere i det, han ikke har eller ikke vil.

Joseph Prezioso

15. februar 2020

Pete Buttigieg er på alles læber for tiden. Borgmesteren fra Indiana fik med sin sejr i Iowa en forrygende start i kampen om at blive den næste demokratiske præsidentkandidat, og han klarede sig også overraskende godt i New Hampshire.

Buttigieg skaber en vis begejstring omkring sig: Han er ung, energisk og angiveligt lidt af et »kæmpegeni«, som B.T. skrev om ham. »Ung, homoseksuel og militærveteran,« lød en overskrift i Politiken, som om en hemmelig X-faktor gemte sig i netop den lidt særegne kombination.

Men hvorfor er Buttigieg egentlig pludselig så populær? Han synes umiddelbart at være et slag op i banen sammenlignet med demokratiske hardhittere som Bernie Sanders eller Elizabeth Warren. Han erklærer sig enig i mange af deres politiske mål, men understreger, at han samtidig er enig med dem, der mener det modsatte.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Larsen
  • Alvin Jensen
  • Olaf Tehrani
  • Anders Graae
  • Troels Ken Pedersen
  • Katrine Damm
  • Johnny Christiansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
Michael Larsen, Alvin Jensen, Olaf Tehrani, Anders Graae, Troels Ken Pedersen, Katrine Damm, Johnny Christiansen, Eva Schwanenflügel og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Tror i virkelig at flertallet af amerikanske vælgere ville forstå jeres eminente analyse af et politisk blålys der lyser svagere end selve Obama´s blålys der i dag lyser op som en super-nova ?
Der findes ikke en præsident i USA der har svigtet sine idealer som han gjorde med hans tætte samarbejde med Wall Street om en "bail-out" på 850 milliarder dollars. En mini-Obama i stedet for Joe Biden.

Michael Larsen, Mikkel Zess, Hanne Utoft og René Arestrup anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Uanset hvor flot varm luft kan pakkes ind, er det stadig varm luft, der gemmer sig bag staffagen.

Alvin Jensen, Flemming Berger, Steffen Gliese, Mikkel Zess, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Pete Buttigieg har ikke en kinamands chance. Se bare Annegret Kramp-Karrenbauer. Hvor længe holdt hun skansen i en verden, hvor journalister har udfordringer med udtalen ?

Så hellere en forlænget Weekend med Bernie.

Med Mayor Pete kommer jeg til at tænke på Groucho Marx, da an svarede på datidens store spørgsmål: Er du en mand eller en mus?

"Put a piece of cheese on the floor and you'll find out."

Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Deepstate Pete, som han i visse kredse kaldes, er rundet af amerikansk efterretningstjeneste, militæret, storkapitalen og et noget besværligt borgmestersæde.

I Nevada, hvor næste slag i nomineringskampen finder sted, er der en ny app klar. Og så er Pete's kampagneleder blevet hyret til at sikre at stemmehalløjet foregår ordentligt (hun er dog uden beføjelser, forsikrede DNC/Nevada om, da protesterne føg fra bl.a. Sanders-lejren).

Karsten Lundsby, Mikkel Zess og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar