Kira Marie Peter-Hansen er forfængelig over sin bogreol

Hver uge spørger vi en person ud om læsevaner. Litteratur har vist Kira Marie Peter-Hansen, 21 år og medlem af Europa-Parlamentet, hvor stærkt man kan stå, hvis man står sammen
Der skal gerne stå alle ’de rigtige’ bøger i reolen, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Der skal gerne stå alle ’de rigtige’ bøger i reolen, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Andreas Merrald

Moderne Tider
15. marts 2020

— Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det er nok et lidt letkøbt bud, men jeg vil alligevel sige bogen Vi burde alle være feminister af Chimamanda Ngozi Adichie. Gennem personlige oplevelser giver den en forståelse af den intersektionelle feminisme, uden at man behøver læse alverdens akademiske tekster. Den burde være pensum for enhver, der ønsker at forstå ulighed og kønsundertrykkelse i verden.«

— Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det må nok være Under en strålende sol af Khaled Hosseini. Den handler om kvinderne Mariam og Laila, der vokser op i Afghanistan, og den beskriver de udfordringer, kvinderne i landet møder. Jeg læste den, da jeg var en 14-15 år gammel, og det er nok mit første møde med en bog, der beskriver diskrimination på baggrund af køn. Samtidig viser den, hvor stærkt man kan stå, hvis man står sammen med andre.«

— Hvad er den værste bog, du har læst?

»Alkymisten af Paulo Coelho. Det er jo en verdenskendt bestseller, men jeg læste den, da jeg var alt for ung, så jeg har ikke rigtig forstået hverken budskabet eller den litterære stil. Jeg har den dog på min læseliste og tænker at give den et nyt forsøg.«

— Hvilken type læser er du?

»Jeg er nok den der type, der har en masse bøger markeret som favoritter på Saxo, og som gerne vil læse både alle klassikerne, de skæve bøger og så en masse faglitteratur. I praksis når jeg nok kun én procent af de bøger, jeg gerne vil læse. Jeg er også ret forfængelig over min bogreol. Der skal gerne stå alle ’de rigtige’.«

— Hvornår læser du?

»Jeg læser desværre ikke så ofte, som jeg gerne ville. Jeg har en regel for mig selv om, at jeg gerne skal læse hver aften, men det er lidt en af de der regler, der kun bliver opretholdt de første fem dage for så at blive glemt. Da jeg var lille, skulle jeg med toget i 30 minutter ind til min skole, så der læste jeg altid i toget om morgenen. Generelt læste jeg meget mere, da jeg var yngre. Det savner jeg. I dag læser jeg en del fagligt på mit arbejde i parlamentet, og så når jeg sidder i transportmidler. Og så forsøger jeg at få læst, når jeg holder ferie.«

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her