Læsetid: 2 min.

Landbetjent: »Der er ikke nogen, der gider lave terror på Læsø«

Regeringen vil skære 900 stillinger væk fra Rigspolitiet og oprette 20 nye nærpolitistationer i stedet. For Per Nielsen, der er landbetjent på Læsø, er hans vigtigste opgave at være synlig
Om sommeren kan der være bølger af indbrud på øen, men så er det folk ovre fra fastlandet, der gør det, siger Læsøs landbetjent, Per Nielsen.

Om sommeren kan der være bølger af indbrud på øen, men så er det folk ovre fra fastlandet, der gør det, siger Læsøs landbetjent, Per Nielsen.

Finn Frandsen

8. februar 2020

– Hvordan forløber en almindelig arbejdsdag som landbetjent?

»Jeg har to faste åbningstider om ugen, og der kommer folk ind og anmelder sager eller får hjælp. Men folk kan godt genkende min bil, når den holder udenfor, og de ved, at så er jeg her nok. Så jeg vil næsten sige, at der kommer flere ind uden for åbningstiderne.

Jeg kører som regel en patruljetur eller to øen rundt i løbet af dagen. Jeg stopper for eksempel ved havnen og får en snak, og som landbetjent kender man rigtig mange. Men der er nok flere, der kender mig. Jeg har en Toyota stationcar. Den kender folk som politibilen. De, der har en bil, der ligner min, bliver der tit hilst på.«

Per Nielsen

  • 61 år.
  • Landbetjent på Læsø siden 2009.
  • Bor på Læsø med sin kone, Mona, og hunden Zanto.

– Hvilke typer kriminalitet har I på Læsø?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Poul Anker Juul
  • Erik Karlsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Skoubye
Maj-Britt Kent Hansen, Poul Anker Juul, Erik Karlsen, Eva Schwanenflügel og Christian Skoubye anbefalede denne artikel

Kommentarer

Landbetjente er også en del af vores samfunds varme hænder. Men måske skal indbrudstyve, cykeltyve og andre småkriminelle fremover anmelde sig selv via politiets hjemmeside eller en ny 1813-app?

Mogens Holme, Christel Gruner-Olesen, Erik Karlsen, Karsten Aaen, niels astrup, Gert Romme, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Omprioriteringen er typisk populistisk politik, af politikere uden tilstrækkelig faglig forståelse.

Man fjerner de efterforskere og eksperter, som er helt nødvendige for at give kompetent modspil til de mest avancerede forbrydere som i dag opererer i cyberspace - og dét, efter man lige havde oprustet på området og rekrutteret IT-sikkerhedseksperter fra industrien.

Altsammen for at skabe en illusion af tryghed på gågaden i de små provinsbyer.

I bedste fald er det regulær lægmandsdumhed i Socialdemokratiet, hvilket man sagtens kan tro, al den stund at partiet jo aldrig har været kendetegnet af den store akademisk faglige tyngde.
I værste fald er det endnu et politisk tiltag for at svække de kontrolinstanser, der kan udgøre en trussel mod samfundets eliteforbrydere.

/O

Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, Karsten Aaen, Rasmus Knus, Marie Jensen og Jan Nielsen anbefalede denne kommentar

Modsætningen mellem rigspolitiet og et lokalt politi er politisk manipulation af værste skuffe. Der skal selvfølgelig være plads til begge dele i en fagligt funderet balance og ikke et populistisk oplæg til en ny politireform, hvor pendulet åbenbart skal svinge hele vejen den anden vej i en modstillingsdiskurs om akademisk pseudoarbejde og oplevet tryghed hos borgerne.

Men som det meste andet i dansk politik, handler det vel om ikke at øge bevillingerne, så der kan spares op til skattelettelser umiddelbart før næste valg.

Rolf Andersen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Man fjerner nu akademikerne fra politiet, også de humanister, og de samfundsfaglige eksperter mm. der kan se sammenhænge og mønstre i de data, som politiet har og får; og som, i et moderne samfund, er ganske nødvendige, bl.a. for at forebygge kriminalitet!

Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Undskyld at jeg går lidt til siden her, men: Terror på Læså.. bare det absurde, hvis det var en forside i Ekstrabladet.

"Unge mennesker, hvoraf een er eftersøgt, har detoneret sprængladninger, muligvis ældre fyrværkeri raketter, der har skadet ålefiskeriet på Læsø. Politiet efterforsker sagen og 3 beboere på øen mellem 16 og 24 år, alle mænd. er anholdt og sigtet i sagen. En fjerde mand er efterlyst . Hvis der er vidner, ud over beboere på læså, vil politet gerne høre nærmere"

Jeg skæmter med det, men terror kan naturligvis ramme lige der hvor det mindst forventes, også på Læsø, selvom jeg har svært ved at se een eller flere terrorister fjumse ud til Læsø i en robåd med automatvåben og sprængstof for at "frigive palæstina" eller what not.

@Claus E. Petersen:
"Terror på Læsø.. bare det absurde, hvis det var en forside i Ekstrabladet."

... og terror på Utøya er selvfølgelig også utænkeligt? Det er muligt, du skæmter med det, men en enkelt landbetjent på Utøya kunne sandsynligvis have gjort en forskel.

PS: (og lidt skæmtende): Jeg vil have 'Rigspolitiets Rejsehold' tilbage - både i TV-formen og måske også i virkeligheden. De kunne måske have hjulpet Fyns Politi med sagen om Dan-Bunkerings ulovlige salg af fly-brændstof til Syrien, når nu Bagmandspolitiet ikke ville ;)