Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: ’Don T’ vidste godt selv, han havde karisma

Thorkil Smitt kaldte sig Don T og gik i spraglede skjorter. Til en medarbejderudviklingssamtale, der ikke handlede om løn, bad han om et karismatillæg
Thorkil Smitts historiske interesse kastede rejser til både Cuba og Afrika af sig.

Thorkil Smitts historiske interesse kastede rejser til både Cuba og Afrika af sig.

Privatfoto

15. februar 2020

Han underskrev sig altid ’el Commandante’ eller ’Don T’. Det sidste var et øgenavn Thorkil Smitt for mange år siden havde fået af de gymnasieelever, han underviste i spansk, men som han uden tøven havde taget til sig. Det spanskklingende matchoøgenavn passede ham godt, for han var aldrig bleg for at stille sig frem, lede og få den opmærksomhed, der fulgte med.

Allerede i sin barndom tog han lederrollen på sig. Spejderne manglede en patruljefører, og han var den naturlige til at tage rollen. Han tog ansvar, satte retning og fulgte op på, at folk gjorde som de var blevet bedt om. En autoritet uden at være autoritær, mindes en barndomsven. »Jeg er en god leder« kunne han godt selv finde på at sige. Flere mente, at det var lige lovlig kækt, men der var ingen, som satte spørgsmålstegn ved det.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer