Mia Wagner fra ’Løvens Hule’: Jeg er familiens største læsehest

Hver uge spørger vi en kulturperson ud om læsevaner. Når Mia Wagner, investor i DR1-succesprogrammet ’Løvens Hule’ rejser, er hendes kuffert altid halvt fyldt med bøger
Jeg er en nysgerrig læser, og jeg er ret bevidst om at vælge litteratur, der passer til den sindstilstand, jeg er i. Lige for tiden læser jeg ikke så meget skønlitteratur, fordi der er så meget viden, jeg er utålmodig efter at få tilegnet mig, fortæller Mia Wagner.

Jeg er en nysgerrig læser, og jeg er ret bevidst om at vælge litteratur, der passer til den sindstilstand, jeg er i. Lige for tiden læser jeg ikke så meget skønlitteratur, fordi der er så meget viden, jeg er utålmodig efter at få tilegnet mig, fortæller Mia Wagner.

Bo Amstrup

Moderne Tider
29. februar 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Som direktør for en boghandel (Plusbog.dk, red.) får jeg mange gode bøger tilsendt, og vi er omgivet af bøger her på kontoret. Det er en af de største glæder, jeg kan tænke mig, da jeg konstant bliver inspireret til nye læseoplevelser. Lige nu læser jeg Jordan B. Petersons 12 regler for livet. Den sætter mange sunde tanker i gang. Den næste bog, som ligger klar, er Brene Browns Daring Greatly, som handler om at betragte sårbarhed på en ny måde. Jeg tror nemlig på, at vi skal se sårbarhed som en styrke og ikke en svaghed, hvis bare man lærer at håndtere den på en konstruktiv måde.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Da jeg var teenager, gav min far mig bøgerne Kirurgiens Sejrsgang og Mikrobejægerne af henholdsvis Jürgen Thorwald og Paul de Kruif. Det var en revolution for mig at læse mig til ny viden. Derefter læste jeg en del fagbøger. Det var egentlig først med John Irvings Verden ifølge Garp, at jeg for alvor blev begejstret for skønlitteratur. Men uanset hvad jeg læser, er det vigtigt for mig, at det udvider min horisont. Allerhelst på den måde, at jeg får et rigere tankesæt.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg har en 100-sidersregel. Hvis jeg efter at have læst 100 sider stadig ikke finder bogen interessant, lader jeg den ligge. Jeg kan dog ikke komme i tanke om en bog, som fortjener titlen ’Den værste bog, jeg har læst’.«

– Hvilken type læser er du?

»Hvilke typer findes der mon? Jeg er en nysgerrig læser, og jeg er ret bevidst om at vælge litteratur, der passer til den sindstilstand, jeg er i. Lige for tiden læser jeg ikke så meget skønlitteratur, fordi der er så meget viden, jeg er utålmodig efter at få tilegnet mig. Men i andre perioder ved jeg, at jeg har brug for fri, åndelig føde, og så giver jeg mig i kast med en god roman og i mere sjældne tilfælde en krimi.«

– Hvornår læser du?

»Jeg er familiens største læsehest. Jeg læser helst hver aften og meget gerne lidt i weekenden også. Nogle gange kan det også blive til en stund, når jeg er kommet hjem fra kontoret, og mine døtre slapper af på deres værelser. Jeg elsker ferier, hvor der er god tid til at læse. Jeg rejser stadig med fysiske bøger, og de plejer at fylde cirka halvdelen af min kuffert.«

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her