Læsetid: 7 min.

Pia Kjærsgaard overdrev: 100.000 danskere med ikkevestlig baggrund blev til 400.000

Når Pia Kjærsgaard argumenterer for det, en forsker beskriver som en »kontroversiel« idé om befolkningsudskiftning, bruger hun tal, der er fire gange højere end de reelle og 16 gange højere end de mest retvisende. Det fortæller manden bag de beregningerne, hun bruger
Pia Kjærsgaard har ikke selv ønsket at kommentere sin brug af tallene, men lader gennem en partifunktionær forstå, at hun har »givet udtryk for nogle holdninger og vurderinger, ikke givet den som forsker«.

Pia Kjærsgaard har ikke selv ønsket at kommentere sin brug af tallene, men lader gennem en partifunktionær forstå, at hun har »givet udtryk for nogle holdninger og vurderinger, ikke givet den som forsker«.

Anders Rye Skjoldjensen

22. februar 2020

For nylig kunne man læse noget overraskende og foruroligende nyt i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

»Klokken er ved at falde i slag for Danmarks overlevelse som homogen nation og som fædreland for det danske folk,« skrev Pia Kjærsgaard under overskriften »Hverdagsjihad er et resultat af den stigende befolkningsudskiftning«.

Men virkeligheden er måske ikke så dramatisk, som hun beskriver den.

Hendes argument om befolkningsudskiftning hviler nemlig på nye beregninger, som ifølge Kjærsgaard viser, at der »foruden de officielle tal er yderligere 400.000 mennesker i Danmark, der helt eller delvist stammer fra ikkevestlige lande som Tyrkiet, Irak og Pakistan«.

Men den påstand er forkert på flere niveauer, fortæller Hjarn von Zernichow Borberg, der er ekstern lektor på Økonomisk Institut på Københavns Universitet og forfatter til bogen Integration – her går det godt. Han har stået bag den nye opgørelse, som Pia Kjærsgaard bruger.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Johnny Christiansen
 • Troels Ken Pedersen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Alvin Jensen
 • Olaf Tehrani
 • Thomas Tanghus
 • Torben Jensen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Steffen Gliese
 • Gert Romme
 • David Zennaro
 • Eva Schwanenflügel
 • Britta Hansen
 • Ellen Jeppesen
 • Marianne Stockmarr
 • Erik Karlsen
 • Dorte Sørensen
Johnny Christiansen, Troels Ken Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen, Olaf Tehrani, Thomas Tanghus, Torben Jensen, Maj-Britt Kent Hansen, Steffen Gliese, Gert Romme, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Ellen Jeppesen, Marianne Stockmarr, Erik Karlsen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kent Nørregaard

Så folk der "delvist" kommer fra et andet land er altså et problem? Ikke noget under at DF er et marginaliseret parti. Der tales her om racehygiejne. Folk med én dansk forælder tæller altså ikke som danskere og er ude af stand til at indgå i et "homogent" dansk samfund.

Gad vide hvor langt tilbage i Pia Kjærsgaards familiehistorie vi skal inden vi støder på en indvandrer?

Man kan i øvrigt spekulerer i om det homogene, racerene Danmark overhovedet kan finde plads til Pia Kjærsgaard. Hun forekommer ikke just videre intelligent og hendes bidrag til arbjedsmarkedet har været beskedent for at sige det mildt, så er det noget vi gider have videreført i vores gener? Eller skal vi købe hende en faldskærm og afhænde hende til Sudan ved en simpel overflyvning? Var det ikke sådan DF foreslog at man kom af med uønskede elementer?

Hermed er Pia Kjærsgaard opfordret til at forlade Kongeriget Danmark frivilligt, af hensyn til den homogene danske befolknings fremtid, forstås.

Jonna Jensen, John Andersen, Troels Ken Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Olaf Tehrani, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Rikke Nielsen, Halfdan Illum, Gert Romme, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Peter Knap, Allan Stampe Kristiansen, Hans Larsen, Tommy Clausen og Lars Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Bemærkning til - »Hun har givet udtryk for nogle holdninger og vurderinger, ikke givet den som forsker eller videnskabsmand,« skriver Dansk Folkepartis pressechef i en mail." -
P1's Detektor kunne fortælle en anden historie, hvor PK også kommer med forkerte oplysninger.
https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-pia-kjaersgaard-behoever-ikk....

Det er der foruroligende at "vore" samfundsudvikling mere skal styres af politikernes "mavefornemmelser" end fakta.

John Andersen, Jørgen Tryggestad, Peter Beck-Lauritzen, Hanne Utoft, Ete Forchhammer , Per Klüver, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Lars Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Karsten Lundsby, Jan Weber Fritsbøger, Ib Gram-Jensen, Hans Larsen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen, Britta Hansen, Jørgen Lejf Hansen, Torben Bruhn Andersen, Werner Gass, Marianne Stockmarr, Peter Knap og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar

Begrebet dansk har ingen afgrænsning, så enhver kan bruge det efter egen opfattelse og definition.
Hvis man føler for, at folk med kraftig pigmenteret hud ikke er rigtig dansk, kan det sagtens indgå i begrebet danskhed. Ikke et rart scenarie.
For mig er danskhed først og fremmest sprog, og i anden ombæring en adfærd, der matcher mine forventninger til et møde med en anden dansker. Den er totalt ubrugelig til noget som helst fornuftigt, men ikke desto mindre er det min umiddelbare målestok.
Min mere bevidste ide om danskhed er, at det er en gang nationalistisk BS.

Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Per Klüver, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Ib Christensen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Nørgaard og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

»Hun har givet udtryk for nogle holdninger og vurderinger, ikke givet den som forsker eller videnskabsmand,« skriver Dansk Folkepartis pressechef i en mail."

Når hun vil give udtryk for nogle holdninger og vurderinger, skal hun lade være med at slynge om sig med tal, hun ikke har tjek på. Men netop denne 'argumentationsmåde' er jo program for hende og hendes. Det er farligt, for uanset, hvor usympatisk kvinden er, så sluges hendes ord sikkert rå i visse kredse og spredes videre derfra. Det er, hvad der falder under det efterhånden almen kendte begreb 'Fake News'.

Men hun og hendes er ligeglade - bare hadet kan få lov til at komme igennem og smitte andre mennesker. Og det med en terminologi, der bruges af nazister, fascister, massemordere og terrorister. Det er en åben bekendelse!

Tak til Information for at styre imod og opklare disse løgne for os andre!

John Andersen, Troels Ken Pedersen, Ete Forchhammer , Per Klüver, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Carsten Nørgaard, Jan Weber Fritsbøger, Ib Christensen, Ib Gram-Jensen, Steffen Gliese, David Zennaro, Nette Skov, Susanne Kaspersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Birte Pedersen

Den dag Pia Kjærsgaard forsvinder ud af det offentlige liv, bliver en glædesdag. Så jeg er meget enig med Kent Nørregaard!

John Andersen, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Jan Weber Fritsbøger, Ib Christensen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

»Hun har givet udtryk for nogle holdninger og vurderinger, ikke givet den som forsker eller videnskabsmand,« skriver Dansk Folkepartis pressechef i en mail."

Der er nærmest tale om landsskadelig virksomhed denne dame begår med sådanne løse udtalelser.

John Andersen, Ete Forchhammer , Per Klüver, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Lars Jørgensen, Gert Romme, Karsten Lundsby, Jan Weber Fritsbøger, Ib Christensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Man skal ikke have holdninger og vurderinger, der er fri fantasi. Det er ubrugeligt og egentligt skadeligt.
Desværre strækker synspunktet ind i andre borgerlige partier, Rasmus Jarlov kom således for skade at omtale det som et faktum i P1 Debat for nogle måneder siden, uden at nogen hørte det og spurgte nærmere ud om et.

Ete Forchhammer , Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Jørgen Lejf Hansen, Jan Weber Fritsbøger og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Jeg undres til stadighed over hvor mange, født i H.C.Andersens hjemland, der tillader sig at føre sig frem som skrædder.

Jeg undres ligeledes over hvor mange, af mine landsmænd, der har travlt med at gemme sig i hoben, ved at have travlt med at fortælle alle, at de kan se kejseren er klædt på.

Flemming Berger, Alvin Jensen, Steffen Gliese og Jørgen Lejf Hansen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

P.S.
Forøvrigt er jeg borger af planeten jorden før Dansker.
Nationaliteter overlader jeg til konkurrence tosserne, der ikke fatter chancen for at ende som taber, er større end chancen for at vinde.

Jeg er ingenlunde enig med PK, men ret skal være ret. Det var Tom Behnke, medlem af Fremskridtspartiet indtil han i 2001 blev medlem af de Konservative, der mente at "Somalierne skal hjemsendes nu. Om det så sker med en faldskærm på ryggen, vil ikke genere mig." Et citat fra slutningen af 90'erne.

At yderfløjene i Dansk (og international) politik råber op om fake news, mens de selv anvender forkerte tal og fordrejer sandheden er der vel intet nyt i. Det har vel altid været måden at få ellers fornuftige mennesker til at købe budskaber der ellers ikke ville have haft nogen gang på jord.

Per Klüver, Karsten Aaen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Danmark har via sin beliggenhed ved havet, givet sine mennesker mulighed for at komme ud og ind af landet, og derved altid været i en unik situation. Det afspejler sig at danskhed er, at være åben mod verden og udveksle mennesker og handle med den. De love og kultur, der er kommet ud af det, er måske det særegne danske.

Søren Fosberg

Det viser sig at Pias tal er ikke bare overdrevne men rent ud forkerte. Hvilken lettelse. Danmark er og forbliver et land domineret af etniske danskere, altså kulturkristne arbejdsomme demokrater der ikke slår på børn, hustruer og tjenestefolk, en befolkning som har kæmpet sig ud af fortidens enevælde og diktatur og skabt et samfund med lighedsidealer, velfærd, borgerrettigheder, et samfund med empati overfor de svage, de syge, de handikappede, et land hvis lige ikke findes i verden, det ultimative politiske system som andre kun kan misunde og beundre os for osv osv

Desværre en samfundsform under afvikling anført af vores politiske ledelser, nu Socialdemokratiet som ikke længere gider socialdemokratisk politik. Skulle islamisk tænkning en dag få vægt og dominans i vores land ville tabet næppe kunne mærkes, vi er allerede godt i gang med at demontere hvad vi har opnået efter mange års folkelig kamp for et godt samfund.

Ikke desto mindre, hvor er det godt at islam ikke står nær så stærkt som Pia påstår. Vi kan måske stadig nå at vende skuden.

Jonna Jensen, Steffen Gliese, peter juhl petersen, Per Klüver og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

'Hverdagsjihad'...

Det er et virkeligt fedt ord..Gad vide om Pia Kjærsgaard ejer rettighederne, eller om man bare kan bruge løs?

Hverdagsjihad
forlængst borte
bag træerne
skygger i skjul
bag assistentens mur

det er lige før
jeg rækker ud
gennem skærmen
på pladsen
på bænken
vendt i mod solen

men kigger væk og forbi
du var her
alligevel ikke
på kanten af ingenting
på bænken
ingenting

går forbi hinanden
I hverdagsjihad
kigger forbi
næsten forår
sol på din kind
om lidt er det hele forbi

Steffen Gliese, Flemming Berger, Klaus Brusgaard og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Siden Egtved-pigen kom til landet og sikkert nogen før hende, har Danmark også været befolket af "udlændinge"!
Såhh, Pia må læse mere op på hendes danmarkshistorie og få styr på kuglerammen!

Steffen Gliese, Jørgen Tryggestad og Flemming Berger anbefalede denne kommentar