Interview
Læsetid: 2 min.

Pia Tafdrup: H.C. Andersen binder verden sammen

Hver uge spørger vi en kulturperson ud om læsevaner. Forfatter Pia Tafdrup skriver om sanserne og læser helst i det helt rigtige lys
Moderne Tider
28. marts 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Til alle i alle aldre og over hele kloden anbefaler jeg H.C. Andersens eventyr. Det har været rørende at opleve, hvor mange børn, der kendte hans eventyr i en kinesisk skole, jeg besøgte i Kunming, på en skole i Mexico og mange andre steder.

H.C. Andersen taler til mennesker uanset etnicitet, køn, social baggrund og så videre. Det er en rigdom uden lige, at ét menneske med sine eventyr kan binde verden sammen. Jeg læste H.C. Andersen op for min far det sidste år, han levede. Han frydede sig på det tidspunkt mindst lige så meget over eventyrene, som da han læste dem op for mig, da jeg var lille.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»I min poetik, Over vandet går jeg, indkredser jeg spørgsmålet til tre bøger, der fra hver sin vinkel har haft betydning: Biblen, Anatomisk Atlas og Ordbog over det danske Sprog. Poetikken blev udgivet i 1991, men jeg står ved de tre her knap 30 år senere og ville kunne klare mig længe med dem på en øde ø.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her