Læsetid: 4 min.

I retten: »Det ligner jo John Cleeses gakkede gangarter«

I retssal 29 i Københavns Byret er en 25-årig mand tiltalt for at spænde ben for en løbende politibetjent under en hashaktion på Christiania
I retssal 29 i Københavns Byret er en 25-årig mand tiltalt for at spænde ben for en løbende politibetjent under en hashaktion på Christiania

Mia Mottelson

29. februar 2020

»Er det dig, vi ser på her,« spørger anklageren og peger op på en skærm, som afspiller en kort videosekvens.

»Yes,« mumler tiltalte, en 25-årig dansk-amerikansk statsborger, som vi kalder A.

Han sidder på anklagebænken iført brune lædersko, pæne bukser og blå skjorte og er tiltalt for at have begået vold mod en politibetjent.

Videoen er mørk og rystet. Den er optaget med et GoPro-kamera fra toppen af en politibetjents hjelm og viser en episode fra en politiaktion på Christiania, sådan som betjenten oplevede den.

I videoen kommer betjenten løbende i fuld spurt. Han eftersætter en hashhandler, som er flygtet med sine varer i en bylt over nakken. Pludselig træder en ung fyr direkte ind i betjentens løbebane. Fyren er tiltalte A, som strækker sit ben og spænder ben for betjenten, som er lige ved at falde. Betjenten genvinder dog balancen og vender sig mod fyren, der spændte ben, for at få et billede af ham til sit GoPro-kamera, inden han spurter videre.

I det korte glimt, kameraet fanger af tiltalte, ser man A stå og vakle med en 3-liters vinboks i hver hånd og en papegøje på skulderen, som basker med vingerne.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer