Læsetid: 2 min.

»Det er en sejr for alle voldtægtsofre«

I denne uge præsenterede justitsminister Nick Hækkerup Straffelovrådets anbefalinger til en ny voldtægtslov. Sophia Corydon blev i 2014 udsat for et seksuelt overgreb og ser den kommende lovændring som en sejr for alle voldtægtsofre
Det værste dengang var mødet med politiet, fortæller Sophia Corydon.

Det værste dengang var mødet med politiet, fortæller Sophia Corydon.

Sigrid Nygaard

22. februar 2020

— Regeringen vil på baggrund af Straffelovrådets anbefalinger ændre loven om voldtægt. Er der brug for det?

»Jeg synes, det er godt at få indskærpet, at sex skal være frivillig. Jeg er ikke sikker på, hvordan en frivillighedsbaseret lov vil fungere i praksis – der vil jo stadig være en masse sager, hvor det er ord mod ord, men det kan flytte den måde, vi tænker og taler om voldtægt på, og jeg synes, det er en sejr for ofrene, at bevisbyrden ikke længere kun skal ligge hos dem. Jeg tror, debatten om samtykkelov – og #MeToo – i sig selv har rykket rigtig meget, og jeg er meget optimistisk, når jeg hører de helt unge tale om sex. Jeg håber, en lovændring kan cementere det kulturelle ryk, jeg oplever, der er sket.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Breuer
  • Ib Gram-Jensen
  • Eva Schwanenflügel
David Breuer, Ib Gram-Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Det er fem år siden, jeg blev voldtaget, og noget af det værste i starten dengang var mødet med politiet."

Den lader vi lige stå et øjeblik..

David Breuer, Mogens Holme, Gunner Olesen, Mikkel Zess, Estermarie Mandelquist, Rikke Nielsen, Ib Gram-Jensen og Anders Lund anbefalede denne kommentar

... sammen med fortsættelsen: "De spurgte, om jeg var klar over, hvad jeg udsatte et andet menneske for med min anmeldelse. De sagde, at jeg risikerede at ødelægge hans liv, og at det i øvrigt også var et meget dyrt maskineri, jeg satte i gang."
Jeg synes ikke det er et retssamfund værdigt, at man kommer og vil anmelde en grov forbrydelse og så mødes med den form for mistænkeliggørelse/nedgørelse.

David Breuer, Palle Yndal-Olsen, Mogens Holme, Nike Forsander Lorentsen, Gunner Olesen, Mikkel Zess, Estermarie Mandelquist, Rikke Nielsen, Ditte Trolle, Ib Gram-Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar